Feestvreugde bij clubkampioenschappen categorie U8/U9/U10

Zaterdag 30 september waren de jaarlijkse clubkampioenschappen. Het was deze dag een en al feest! Feest vanwege het mooie weer. Ook een feest omdat we een jarige atleet hadden: Jilke. Voor haar was het dubbel feest, want zij werd tweede in de categorie U8! Daarnaast wist ze ook bijna de beker voor de meeste persoonlijke records te behalen. Ze stond op een totaal van 30 en wist bij hurkhoog nog een verbetering te springen. Ze kwam tot een hoogte van 0.75 meter. Hiermee behaalde ze, net als Femke, een totaal van 31 persoonlijke records. Femke had niet haar beste dag, maar wist wel een verbetering te behalen bij het stoten. Ze stootte 4.70 meter ver. En ondanks een mindere dag eindigde ze toch als eerste bij de categorie U8. Voor Sem was het ook een groot feest, want hij behaalde in totaal 32 persoonlijke records inclusief een verbetering van slingeren. Hij slingerde 12.50 meter ver. Goed voor de beker voor de meeste persoonlijke records van het seizoen 2022/2023. Ook behaalde hij een totaal van 311 punten waarmee hij eerste werd in de categorie U9.

Bij U8 waren Lorijn en Dirkje ook beide erg enthousiast en gemotiveerd. Lorijn had waarschijnlijk net wat meer spinazie gegeten dan Dirkje en stootte en slingerde verder dan Dirkje. Maar Dirkje was wel wat sneller dan Lorijn. Het resulteerde in de eindstand van Lorijn derde en Dirkje vierde. Lorijn stootte een persoonlijk record van 3.30 meter en Dirkje liep 40 meter in 8.74 seconden. Bij de jongens U8 werd Xavier eerste met o.a. een persoonlijk record van 5.10 meter bij stoten. Han werd tweede met o.a. een verbetering bij hurkhoog. Hij sprong 0.75 meter. Just werd derde en wist ook een persoonlijk record te behalen bij hurkhoog. Hij sprong 0.55 meter hoog.

Naast de eerste plaats van Sem mochten Samuel en Jack ook het podium betreden bij categorie U9.

Samuel, die de techniek altijd goed oppikt, werd tweede met een mooi persoonlijk record van 11 meter bij het slingeren. Jack werd derde en verbeterde zichzelf maar liefst op vier onderdelen. Hurkhoog was een van de vier verbeteringen. Hier sprong hij maar liefst 0.80 meter hoog. Bij de meisjes U9 was er voor Sara een grote fan komen kijken, haar vader. Sara liet zien dat ze bij de trainingen goed geoefend had en wist een mooie eerste plaats te behalen. Ze had haar spierballen laten zien en stootte maar liefst 4.40 meter ver. Een persoonlijk record. Kiki werd tweede en verraste zichzelf compleet door 0.75 meter bij hurkhoog te springen. Op de derde plaats eindigde Saar die wel raad wist met een band. Ze slingerde naar een persoonlijk record van 4.50 meter. Bij de jongens in categorie U10 streden Luc en Jelle tegen elkaar. Luc werd tweede met een hele mooie verbetering bij het verspringen. Hij sprong met 3.30 meter het verste van alle pupillen (U8/U9/U10). Jelle werd eerste met een ongelooflijke hoge sprong van 1.05 meter bij hurkhoog. Bij de meisjes U10 waren 4 meisjes die eens lieten zien wat ze in huis hadden. Madelief, nog maar een paar dagen lid, wist al meteen 0.75 meter hoog te springen bij hurkhoog. Ze werd vierde. Sjors liet een enorme verbetering bij het slingeren zien. Van haar staande record, 8meter, slingerde ze nu naar 11 meter. Ze werd derde. Jule slingerde ook van eerst 9 meter naar nu 12 meter. Daarnaast had Jule voor mede atleten een tip bij de 40 meter sprint: Je moet gewoon doen alsof je heel erg naar de w.c. moet, dan ren je heel snel! Jule werd tweede. Mint, bij iedere wedstrijd wel aanwezig, betrad de hoogste plaats op het podium met o.a. een mooie 15 meter bij het slingeren. Het was een groot feest om te zien hoe iedereen zo zijn/haar best deed en met plezier de onderdelen deed. Wat hebben we een mooi wedstrijdseizoen achter de rug! Wij trainers zijn wederom weer supertrots!