Clubkampioenschappen U14

Tijdens de clubkampioenschappen kunnen de jongens en meisjes uit de categorie U14 allemaal tevreden zijn over deze laatste wedstrijd van het seizoen. Voor de tweedejaars was het tevens de laatste baanwedstrijd in deze categorie waarin ze hun beste prestaties voor de laatste keer konden verbeteren. En dat deden ze massaal!

De dag begon met sprinten waarbij Luna Jonkers iedereen verraste met een supersnelle tijd van 8,73 seconde op de 60m. En behalve Luna liepen ook Menno, Justen, Pleun, Noor en Puk een snellere tijd dan ooit tevoren. Na de sprint konden de jongens en meisjes starten met het speerwerpen, waar de laatste tijd extra aandacht aan is gegeven op de trainingen. Met z’n vieren wierpen ze verder dan 20 meter. Menno van Schijndel kwam bij de jongens het verst met 23,49m. Justen de Vries wierp 20,20 meter en Fenne Hurkens was de beste bij de meisjes met 24,09 meter. Lisa Schrama liet de speer neerkomen op een mooie 20,57 meter.

Na deze succesvolle worpen kon worden begonnen met het hoogspringen. Ook hier werd Luna Jonkers eerste met 1,40 meter. Nog een paar extra trainingen en Luna zal nog zeker een stuk hoger kunnen uitkomen. Lonne Ploegmakers en Pleun v/d Kemp bedwongen de 1,15 meter, waar ze allebei heel trots op waren. Ook Stijn van den Berg was tevreden bij hoog met een hoogte van 1,20m ook al zou hij liever een keer de 1,25m willen halen. Maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Bij het kogelstoten liet Lisa zien dat zij degene is die dit onderdeel het beste beheerst en met wederom een pr, stootte ze de kogel naar 9,77 meter. Fenne was heel blij met haar afstand van 8,23 meter.

Het verspringen wilde niet voor iedereen goed lukken, maar wel bij Noor Ploegmakers. Zij verbeterde zichzelf naar een afstand van 3,20 meter. Justen springt iedere wedstrijd een beetje verder. Vandaag kwam hij tot 3,88 meter, dus nog even en hij zit aan de 4 meter.

De 800 meter is een afstand die niet zo vaak gelopen wordt in deze categorie. Ten opzichte van de clubkampioenschappen van vorig jaar liepen de meeste junioren een stuk sneller. Menno liep maarliefst 30 seconden sneller dan vorig jaar, Noor 20 seconden en Fenne 17 seconden. Justen won dit onderdeel zoals verwacht en hij liep een mooie tijd van 2,50.40, gevolgd door Luna in 2,51,03 minuten.

Eindklassement bij de meisjes:

1. Luna Jonkers

2. Fenne Hurkens

3. Lisa Schrama

4. Puk Geerts

5. Lonne Ploegmakers

6. Pleun van der Kemp

7. Noor Ploegmakers

Eindklassement bij de jongens:

1. Menno van Schijndel

2. Justen de Vries

3. Stijn van den Berg.