Clubkampioenschappen A pupillen

Na een warm Athletics Champs seizoen is er vandaag tijd voor de clubkampioenschappen. Ook vandaag was er een lekker zonnetje, maar de temperatuur was aanzienlijk lager. Dit was perfect voor onze toppers om tijdens dit seizoensafsluiting kampioenschap te laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben.

Voor de 2de jaars A pupillen is dit ook de laatste kans om nog een pr te verpletteren voor ze doorstromen naar de D junioren/ U14.

Er kwamen maar liefst 15 A pupillen deelnemen. We maakten twee groepen waarvan Jenn Geurts, Joy Esselink, Ilse van Schijndel, Julia Schrama, Lynn van den Brandt, Stijn Jonkers, Tijs Dekkers en Lucas Klinkhamer onder leiding van Tessie en Jeske van de Ligt alle onderdelen mochten gaan doen. En Imke van den Berg, Jip van Weert, Logan van der Sluijs, Saar Heunks, Ruby van Schijndel, Yur van den Berk en Floris van Summeren mochten onder leiding van Julia van Heugten en Marieke van Schijndel aan de onderdelen beginnen.

Wij hebben gezellig bijna alles in twee groepen naast elkaar mogen doen, maar met hoogspringen en Vortex werpen hebben wij elkaar afgewisseld.

Ook dit keer werd er gestart met een estafette. Er werden mooie wissels gemaakt, en heel hard gesprint. Beide teams knalde over het veld, hier en daar een kleine glijpartij , maar dat was niet te zien aan de eindtijden.

Voor zowel Floris als Saar is dit de eerste wedstrijd waar ze aan mee doen. Dus voor beide geldt dat ze ieder 6 pr’s maken.

Bij Hoogspringen wist Jip haar pr te verbreken naar 1,10 m. Floris en Saar wisten allebei 1 meter te springen. Ook voor Lucas was dit nieuw en hij wist 0,95 m te springen.

Bij vortex werpen werden er maar liefst 7 nieuwe pr’s gemaakt.

Ruby en Floris wisten 23m te werpen, Logan knalde de vortex naar 17,5 m, Yur deed heel goed zijn best en luisterde naar de tips, waardoor hij zijn pr naar 15 wist te werpen. Joy wierp de vortex naar 14m, Saar naar 12,5 m, en Lucas naar 12m. mooi gedaan allemaal.

Dan staat er voor iedereen 60m sprint op het programma, hier moesten wij even wennen, dit werd met een video finish geklokt. Normaal staan er mensen aan het einde van de baan met een stopwatch maar nu dus niet. Hier konden wij als trainer goed merken dat mensen toch iets trager reageren dan een video, voor bijna iedereen gold dat ze nu bijna een seconde trager waren dan wanneer er met de hand tijd geklokt wordt. Maar Lucas blonk hier in uit, hij wist zijn tijd te verbeteren en zette zijn pr op 10,81 sec. Ook Tijs blonk hier uit, op 1 tiende na zette hij zijn pr tijd neer, met 10,5 sec. Heel knap mannen.

Slingeren is wel een lastig onderdeel, maar hier wisten Stijn en Floris hun pr naar 17,5 m te slingeren, en Lucas naar 15m.

Met polsstokverspringen vlogen de pr’s om ons oren samen met het zand. Maar liefst 12 nieuwe pr’s werden er gesprongen. Bij de jongens was Floris de overduidelijke winnaar met 4,45m, Stijn sprong 3,9m, en lucas 3,8 m. Bij de meiden wist Ruby een schepje op haar pr te

doen en sprong 4,1m, gevolgd door Imke met 3,85m, Logan en Jip sprongen beide 3,8m, Saar 3,4m, Julia en Ilse sprongen 3,35m, en Joy en Jenn wisten 3,15m te halen. Knap hoor.

Dan is er nog een onderdeel dat voor iedereen nieuw was. Namelijk de 800 meter. Hier was het voor Stijn en Imke een makkie, beide rennen graag langere afstanden en dat was te merken, ze werden eerste in hun klasse. Imke met 3:29,7 minuten en Stijn met 3:08,47 minuten. Ook hier werd er een video finish gedaan.

Daarna is het spannend, wachten tot de uitslagen bekend zijn en de prijsuitreiking begint.

Er is voor iedereen een medaille, dat is altijd wel heel leuk na een spannende wedstrijd vol lol en gezelligheid.

Voor de Jongens was er een gedeelde eerste plaats, zowel Stijn als Floris haalde 356 punten, dat was goed voor de 1ste plaats. Tijs werd 3e, Lucas 4e en Yur 5e.

Bij de meiden wist Ruby de 1ste plaats te halen, ze bij 5 onderdelen 1ste geworden, alleen de 800 meter niet.

bij de 800 meter wist Imke de 1ste plaats te bemachtigen. Hiermee en al haar andere uitslagen maakte dat ze op de 2e plaats stond. Jip haalde de 3e plaats, Logan 4e, Julia 5e, Saar 6e, Ilse 7e, Joy 8ste, Jenn 9e en Lynn 10e.

Wil jij nou precies weten wie welke tijden of afstanden wist te rennen, gooien of springen dan staan deze op www.atletiek.nu.

Omdat het Seizoen 22/23 nu afgelopen is, werden alle pr’s die dit jaar gemaakt zijn bij elkaar opgeteld, degene met de meeste pr’s kreeg een mooie trofee. Dit jaar was hij voor Ruby van Schijndel. Ze deed met veel wedstrijden mee, en wist ook vaak wel een of meer pr’s te maken. Ze maakte er 25 dit seizoen!

Zoals altijd is het een gezellige boel tijdens de wedstrijd. Er werd veel gelachen, gekletst, aangemoedigd, getroost, tips gegeven en vooral veel lol gemaakt.