Zeer zonnige Brabantse Kampioenschappen

Op zaterdag 9 september gingen wij met 8 enthousiaste mini, c, b pupillen naar Uden toe waar de Brabantse Kampioenschappen voor pupillen werden gehouden.

Door het warme weer had de organisatie besloten om het onderdeel meters maken niet door te laten gaan. Verder duurde elk onderdeel 15 minuten, zodat de kinderen 10 minuten pauze tussen elk onderdeel hadden om even in de schaduw wat te eten en/of te drinken.

Als eerste onderdeel was hurkhoog aan de beurt. Xavier werd bij zijn categorie U8 1ste op dit onderdeel door over 0.75 meter te springen. Jelle werd bij zijn categorie U10 3de op dit met een hoge sprong van 1.00 meter. Helaas kwam hij bij de laatste sprong niet goed terecht en moest hij even naar de EHBO toe. Na zijn knie gekoeld te hebben, kon Jelle weer verder met de andere onderdelen.

Daarna gingen we 40 meter horden lopen. Je kon zien dat de kinderen tijdens de training goed hebben geoefend om na de laatste horde door te sprinten, want hier zijn veel pr’s gehaald. Sem en Femke sprintten met een goed ritme over de horden en behaalde beide een nieuw pr van 7.5 sec. Sem werd hiermee 2de bij de jongens U9 en Femke 1ste bij de meisjes onder U8.

Na de pauze gingen we vortex werpen. Jilke wierp de Vortex tot een verre afstand van 10 meter, wat voor haar een nieuw pr betekende. Hiermee werd ze 2de bij de meisjes U8.

Ook de 40 meter sprint, ging ondanks de hitte, goed bij de kinderen. Ze liepen goed door tot over de streep. Luc had bij de horde wat last gekregen van zijn bovenbeen, maar daar was tijdens het sprinten weinig van te merken. Hij kwam tot een snelle tijd van 6.6 sec. Ook Mint klokte deze snelle tijd, wat voor beide een nieuw pr betekende. Mint werd hierbij 3de bij de meisjes U10 en Luc werd 2de bij de jongens U10.

Het laatste onderdeel was slingeren. De kinderen zochten bij het wachten de schaduw op van de meegebrachte parasols, want het was toch wel warm deze dag. Samuel liet zien dat hij geen last had van de hitte, want hij slingerde de band tot een mooie afstand van 10 meter wat een nieuw pr voor hem is. Hiermee werd hij 13de bij de jongens U9.

Tijdens het wachten op de uitslag mochten de kinderen op het middenveld met water en sponzen spelen. Dit was een leuke verkoeling voor ze.

Het was een geslaagde wedstrijd, dank je wel aan de ouders die de kinderen flink hebben aangemoedigd, waardoor de kinderen weer mooie resultaten hebben behaald.

De uitslag:

We hebben een Brabants Kampioen in ons midden! Namelijk Femke. Zij is 1ste geworden bij de Meisjes U8. Jilke behaalde een 4de plaats.

Xavier werd bij de jongens U8 4de. Sem en Samuel streden bij de jongens U9 en werden 6de en 14de.

Mint streed bij de meisjes U10 en werd 7de. Luc en Jelle streden bij de categorie jongens U10 en werden 13de en 19de.

De trainers zijn trots op deze kanjers!