Knappe prestatie van Ella Sponselee op de Nationale CD Meerkamp

De nationale meerkamp was het belangrijkste doel van Ella dit zomerseizoen. Tijdens haar eerdere meerkampen wilde ze voldoende punten behalen om toegelaten te worden. Dit lukte in Best eerder deze zomer. Ella werd als 25e toegelaten en stond zaterdagochtend fit en ontspannen aan de start in een zonovergoten Zoetermeer.

Voor haar eerste onderdeel, de 80 meter horden, was ze toch wat gespannen. Nadat ze als gevolg van een botsing tegen de horde haar race niet had kunnen uitlopen op de Brabantse kampioenschappen startte ze nu iets voorzichtiger. Toch resulteerde dit in haar derde beste tijd en liep ze in 13,06 sec naar de finish. Een goede start van haar meerkamp.

Op het volgende onderdeel, hoogspringen, springt Ella naar een nieuw persoonlijk record van 1,50 meter. Haar sprong op 1,55 was zelfs nog mooier maar helaas komt de lat daar net naar beneden.

Het kogelstoten is Ella haar minst favoriete onderdeel. Hier behaalt ze een afstand van 7,88 meter. Hier was Ella verre van tevreden mee.

Het afsluitende onderdeel van een hele warme zaterdag is de 150 meter. Ella loopt in een mooie 20,55 sec naar de finish en kan tevreden op naar de zondag.

De zondag start met verspringen. Ella springt naar een mooie 4,83 meter. Haar tweede verste afstand ooit. Een goede start van de dag.

Het speerwerpen gaat daarna voorspoedig. Op de Brabantse kampioenschappen werd ze mooi tweede, ook hier werpt ze een goede afstand van 31,40 meter.

Het laatste onderdeel is zwaar. In het warme weer een 600 meter lopen na twee intensieve dagen valt niet mee. Toch komt hier een prima tijd uit van 1:55,91 min.

Ella eindigt op deze nationale meerkamp als 14e en mag heel trots zijn op dit prachtige resultaat. Doel behaald.