Grote opkomst bij de Mini/C/B-pupillen (U8/U9/U10) bij laatste Athletics Champs wedstrijd

Zaterdag 2 september deden er in totaal maar liefst 21 Mini/C/B-pupillen mee aan de zesde en tevens laatste Athletics champs wedstrijd. De trainers hadden in de trainingen kritisch gekeken naar verbeterpunten per kind/groep en waren benieuwd wat de atleten zouden laten zien. Ze zagen een hele gezellige en succesvolle wedstrijd! Iedereen had er veel zin, moedigde elkaar aan en voerden de onderdelen vol concentratie uit. Zo was Bram een voorbeeldfunctie in het concentreren. Door o.a. zijn rustige houding en enorme motivatie wist hij op alle vier de onderdelen een persoonlijk record te behalen. De vier onderdelen die aan bod kwamen waren: hoog, stoten, vortex en ver. Bram sprong maar liefst 0.90 meter hoog. Voor Saar was het dubbel feest; ze was jarig en behaalde ook drie persoonlijke records. Zij sprong voor de eerste keer hoog op een wedstrijd en behaalde meteen 0.65 meter. Ook Kris sprong een mooie hoogte van 0.65 meter ondanks dat ze zo tegen het hoogspringen op zag. Ze zette door en dat leverde haar dan ook een persoonlijk record op. Voor Sara was het haar eerste wedstrijd en zij sprong, onder toeziend oog van Speedy, meteen een mooie hoogte van 0.75 meter. Elisa deed er nog een schepje bovenop en sprong een persoonlijk record van 0.80 meter hoog. Kiki was ook op dreef en behaalde drie persoonlijke records. Ook 1 bij het stoten. Mede door een klappende fan stootte ze de bal met veel kracht 3.30 meter ver. Ook Jilke toonde haar spierballen en liet de bal in het veld bij haar vader bij 4.30 meter landen. Femke liet ook een enorme verbetering zien door van haar huidige record van 3.80 meter naar 4.60 meter te gaan. Xavier stootte nog eens 20 centimeter verder en kwam op een persoonlijk record van 4.80 meter uit. Jule en Jelle stootte nog verder en kwamen beide op een persoonlijk record van 5.10 meter uit. Sjors had pijn aan haar enkel, maar ging gewoon door. Bij vortex was haar enkel niet zo van belang en gebruikte ze extra goed haar kracht in de armen. Ze liet de vortex wel 11 meter ver vliegen. Ook Soof en Lorijn lieten de vortex naar een persoonlijk record vliegen. Soof kwam uit op 9.50 meter en Lorijn, een van de jongste van deze wedstrijd, kwam op 8.50 meter. Han was de hele wedstrijd erg constant en evenaarde op 3 onderdelen zijn persoonlijke records. Ook bij vortex. Doordat hij de hele wedstrijd zo goed gefocust was mocht hij ook eens de vortex werpen met een aanloopje. Daarnaast was hij erg behulpzaam naar zijn mede atleten. Bij het verspringen landde Just netjes met twee voeten in de bak en kwam hij 1.70 meter ver. Dirkje had haar snelheidsknopje aan gezet en liep als een speer naar de bak. Haar sprong resulteerde in een mooie verte van 1.95 meter. Samuel, oudere broer van Just, sprong precies 1 meter verder dan zijn broertje. Hij kwam uit op 2.70 meter. Sem, Luc en Mint verbeterde hun sprong bij ver. Alle drie kwamen ze uit op 3.15 meter. Al met al mooie resultaten. En het was vooral weer genieten van het teamwork bij de kinderen. Dat was vooral ook te zien bij de estafettes. Dat teamwork werd dan ook nog eens beloond doordat de Mini/C-pupillen (U8/U9) tweede waren geworden! Mede door de goede voorbeelden en ook coaching van de B-pupillen(U10). Mooier kunnen we het seizoen niet afsluiten, toch?!