De 6e Athletics Champs voor de A-pupillen op 2 september 2023.

Ja, en dan is het eindelijk zo ver, de laatste van de AC wedstrijden. Dit keer lekker op ons eigen plekkie, en geen tropische hitte, wat wij de afgelopen wedstrijden helaas wel hadden.

Ditmaal zijn er 20 pupillen aanwezig. Dat betekend dan ook dat wij met twee groepen meededen. Ditmaal zijn de eerstejaars en de tweedejaars A pupillen opgesplitst. Zo liepen Stijn Jonkers, Lucas Klinkhamer, Tijs Dekkers, Julia Schrama, Isa Raaijmakers, Joy Esselink, Jenn Geurts, Yur van den Berk en Soliana Areaya met Erik mee. Dit zijn de eerste jaars A pupillen. Dat houdt in dat ze volgend “jaar” nog een jaartje A pupil zijn, maar dan als tweedejaars.

Onze huidige tweedejaars gaan in november door naar de D junioren. Deze wedstrijd deden Björn Maas, Ruby van Schijndel, Jip van Weert, Imke van den Berg, Thijm Bankers, Vic Nooijen, Ilse van Schijndel, Logan van de Sluijs, Saar Vilé, Lidia Msgina gebray en Lynn van den Brandt mee. Marieke had de eer om met hen mee te lopen.

Natuurlijk hadden wij hulp van ouders, zonder hen is het niet te doen, maar ook de dochter van onze andere trainster Sandra Sponselee hielp mee. Ella Sponselee is natuurlijk een hele goede hulp, ze is zelf al jaren actief bij atletiek, ze is onlangs tweede geworden met Speerwerpen bij de Brabantse Kampioenschappen in Best. Ze wist maar liefst 32,99 meter te werpen. Gefeliciteerd daarvoor, en super bedankt voor de geweldige hulp.

Deze laatste AC stonden Vortex, Slingeren, Verspringen, 60m horden, 60m sprint en natuurlijk de estafette op het programma. Normaal gesproken is de afsluiter een 6 minuten duurloop, maar deze werd vervangen voor een stadioncross die over de baan maar ook door de bossen om de baan heen gaan, dit is pittiger dan gewoon op de baan lopen, omdat ze over ongelijk terrein moeten lopen en ook over de bulten heen moeten.

Er werden maar liefst 48 pr’s gemaakt! wauw wat een prestaties. Ik kan ze jammer genoeg niet allemaal in dit verslag zetten. Ik noem er enkele:

Imke wist haar pr van slingeren met 4,5 meter te verbeteren naar 16,5 meter. Ilse wierp de vortex maar liefst 9 meter verder naar 17,5 meter, wauw. Lidia wist 0,55 meter verder te springen naar 2,05 meter, Ruby wist daar nog 1,15 meter verder te springen naar 3,20 meter. Björn wist de Vortex wel tot 25,5 meter te werpen, zo’n 4 meter verder. Vic slingerde met gemak de discus naar 16,5 meter voor een nieuw pr. Thijm wist de Vortex een mooie draai te geven en haalde een pr met 19 meter, Jip wist daar een schepje bovenop te doen en gooide met 21,5 meter een nieuw record. Yur slingerde de discus 2,5 meter verder naar 15 meter. Stijn wist wel 3,35 meter ver te springen, een prachtig pr.

Lucas verbeterde zijn pr met de sprint naar 11,5 seconden. Jenn wist haar pr te slingeren naar 10,5 meter. Isa knalde de vortex naar 16 meter, dus een nieuw pr voor haar.

Julia wist heel netjes 2,85 meter te springen. Tijs slingerde er op los en wierp de discus 4 meter verder naar 17,5 meter.Soliana heeft nog niet meegedaan met onze wedstrijden en daarom maakte ze wel 4 pr’s. Hele mooie resultaten voor haar. Logan slingerde ook een nieuw pr door de discus naar 12,5 meter te gooien. Saar Vilé snoepte tijd van haar pr horden af, wat heel knap was omdat het wel een beetje glad was door de regen. Ze wist met 14,9 seconden over de horden te gaan. Lynn wist met 11,7 seconden haar pr sprint te verbeteren, en Joy had met 11,3 seconden ook haar pr sprint te pakken.

Jullie zullen wel snappen dat wij als trainers erg trots zijn op onze toppers. Wil jij nou weten wat de andere pr’s waren dan zijn die te vinden op www.atletiek.nu .

Iedereen heeft zijn of haar medaille dik verdient!

Wij kijken terug op een hele mooie wedstrijd met een hele grote opkomst, wij hopen natuurlijk dat er bij de volgende wedstrijden ook weer zo veel pupillen mee doen, dat maakt het nog leuker en gezelliger. De Athletics Champs zijn 6 wedstrijden waarbij 6 clubs samen strijden om natuurlijk een podiumprijs te behalen. Helaas stonden wij er niet op, maar wat hebben wij genoten van alle gezelligheid, mooie prestaties, aanmoedigingen van elkaar, van de lol die wij samen hadden en vooral van het plezier dat wij op de snoeten van de kinderen zagen. Daar gaat het natuurlijk om.