7 A pupillen knallen tijdens de Brabantse kampioenschappen meerkamp.

Op zaterdag 9 september namen Tijs Dekkers, Stijn Jonkers, Jip van Weert, Imke van den Berg, Julia Schrama, Ruby van Schijndel en Logan van der Sluijs deel aan de Brabantse kampioenschappen in Uden. Zoals de meeste wedstrijden van dit jaar, was het ook hier tropisch warm. De organisatie had besloten om vanwege de hitte ieder onderdeel maar 15 minuten te laten duren waardoor er een pauze van 10 minuten ontstond tussen de onderdelen. Genoeg tijd om iets te drinken en even te rusten. Wij brachten uiteraard onze partytent mee, waardoor wachten op je beurt lekker in de schaduw kon.

De Brabantse Kampioenschappen begonnen om 13:00 met hoogspringen voor onze toppers. Dit onderdeel duurde wel 20 minuten omdat er anders te weinig tijd is om genoeg pogingen te doen. Tijs knalde met zijn eerste sprong tegen de lat aan met zijn knie, wat heel erg pijnlijk was. Maar na wat koelen en rust sloot hij weer aan in de rij, herpakte zichzelf en wist ondanks de hitte toch mooi 0.95 m te springen. Stijn wist heel netjes zijn pr te verbeteren en sprong 1,10 m. Ruby haalde haar pr niet maar met 1,15m wist ze op een gedeelde 3de plaats te komen voor hoogspringen bij de u12 dames.

Daarna stond vortex werpen op het programma, hier wist Julia een mooie afstand van 18m te werpen. Imke wist nog een meter verder te werpen dan Julia, met 19 m, geen pr maar een hele mooie worp. Jip kreeg de tip om aan iets te denken wat haar kwaad maakt, en dan te werpen. Dat deed ze, maar ik hoop dat ze niet kwaad is op mij, want ze gooide zo ver dat ze mij raakte in het veld. Wel een mooi pr van 22 meter, en had ik er niet gestaan was hij verder gekomen. Maar we houden de tip er wel in, het hielp heel goed.

Dan is het tijd voor een pauze, Julia en haar ouders hadden voor iedereen een zakje chips bij. Dat is heel lekker en ook goed met dit warme weer. Daar hebben wij allemaal lekker van genoten. Super bedankt daarvoor.

Na een pauze van 30 minuten was het tijd voor de 60 meter horden.

Ook hier werden mooie nieuwe pr’s gemaakt maar helaas waren er ook twee valpartijen. Logan en Jip zijn allebei heel hard gevallen, dat is altijd iets wat toch wel spannend en eng is bij de horden. Gelukkig werden ze door de andere pupillen, trainers, ouders en de ehbo goed opgevangen. Logan had voor haar valpartij een nieuw pr gelopen: met 10,3 sec was ze op een gedeelde tweede plaats geëindigd van alle u12 dames in Brabant bij Horden. Ook Stijn wist zijn pr te verbeteren en met 10,1 sec werd ook hij tweede bij de u12 heren van Brabant bij Horden. Ruby, die net voor haar de dames zag vallen, liet zich niet van haar stuk brengen en knalde over de hordes en wist haar pr te verbeteren naar 11 sec. En dat alles in drie pogingen, in verband met de hitte mogen de kinderen van ons niet meer pogingen doen.

Na een pittig onderdeel zoals horden is het altijd fijn om even lekker te zitten, liggen, eten, drinken en kletsen in de schaduw. Voor Jip en Logan ook nog fijn om even te ontspannen na de valpartij. Beide dames waren beplakt met pleisters, maar gingen gewoon door naar het volgende onderdeel.

Kogelstoten is het favoriete onderdeel van Tessie en die weet de kinderen dan ook de juiste tips te geven om de kogel zo ver mogelijk te stoten. Julia wist haar pr te evenaren, en stootte weer 4,4m. En Tijs wist zijn pr te verbeteren naar 4,8m. Super knap gedaan.

En dan staat er nog polsstokverspringen op het programma. Iedereen heeft het warm en het was ook wel een beetje eng omdat wij tegenover een ander team moesten springen in dezelfde bak. WIj merkten dat de kinderen zich daarom niet helemaal durfde te laten gaan, wat jammer was, er waren hele mooie sprongen bij, Imke sprong 3,65 m en voor Jip was dit

nieuw, ze heeft nog niet eerder meegedaan aan een wedstrijd waar dit op het programma stond, dus met 3,55m zette ze een pr neer.

We kijken terug op een warme maar mooie wedstrijd, en wat een ervaring om te kunnen zeggen dat je mee mocht doen aan de Brabantse Kampioenschappen. Van onze mannen behaalde Stijn de 30ste plaats en Tijs de 39ste plaats van de 45 deelnemende u12 mannen, super goed, zeker omdat ze beiden nog maar een 1ste jaars A pupil zijn en het opnamen tegen 1ste en 2de jaars.

Van onze dames behaalde Ruby de 11de plaats, Jip de 16de plaats, Imke de 20ste plaats, Logan de 23ste plaats en Julia de 35ste plaats van de 42 u12 dames, en voor Julia geldt hetzelfde als Stijn en Tijs ook zei is een 1ste jaars.

Wat hebben wij het toch weer gezellig en fijn gehad, ondanks de hitte was er veel lol en gezellige praatjes, iedereen was zorgzaam voor elkaar en ze wisten elkaar goed aan te moedigen of nog juist even een tip te geven. Wij als trainers genieten daar enorm van en dat maakt ons ook heel trots op deze kanjers.