Bronzen medaille voor de estafette-meisjes

Op de Brabantse Kampioenschappen hebben de meisjes U14 van de Gemertse Atletiekclub op de 4 x 60m estafette de bronzen medaille veroverd. Verder werd Ella Sponselee bij de meisjes U16 tweede bij het speerwerpen en behaalden een aantal atleten nieuwe persoonlijke records op deze mooie zaterdag in Best.

Meteen aan het begin van de dag stonden de estafettes op het programma die voor de meisjes U14 verdeeld werd over twee series. Puk Geerts gaf na een snelle start het stokje door aan Fenne Hurkens, die op haar beurt naar Lotte van Lieshout rende. Lotte ging als een speer en gaf het stokje soepel door aan de altijd snelle Lisa Schrama, die knokte voor een podiumplaats. Ze behaalden uiteindelijk de derde plaats in een mooie tijd van 34,61 seconden; een bronzen medaille voor deze 4 meisjes.

Ella Sponselee deed mee met het speerwerpen en met de 80 meter horden bij de meisjes U16. Bij het speerwerpen wierp ze de speer anderhalve meter verder dan haar beste prestatie tot dan toe en kwam ze tot een flinke afstand van 32.99 meter. Met deze worp behaalde Ella een zilveren medaille.

Bij de 80 meter horden behaalde Ella met gemak de finale in een tijd van 13,09 seconden. Helaas raakte ze in de finalerace uit balans doordat ze met haar knie een horde raakte. Ze kon haar finale niet meer uitlopen, tot grote teleurstelling van deze Beek en Donkse atlete. Gelukkig leek de blessure mee te vallen, zodat ze over twee weken weer fris aan de start zal staan in Zoetermeer voor het officieuze NK meerkamp.

Justen de Vries kwam speciaal naar Best voor zijn favoriete onderdeel, de 1000 meter. Hij zat in de eerste serie en liep daarbij naar de eerste plaats in een tijd van 3,27.83 minuten. Een prima tijd voor Justen. De tweede serie was een stukje sneller, waardoor Justen uiteindelijk 7e werd in het totaalklassement, een prima prestatie!

Lisa Schrama knokte zich bij het sprinten van de serie naar de halve finale en ze was snel genoeg om in de finale te mogen staan. Met een tijd van 9,17 werd ze uiteindelijk zesde van Brabant. Het kogelstoten verliep voor Lisa heel verrassend. Al haar worpen waren ruim boven haar eigen record en ze werd heel knap vijfde met een afstand van 9,47 meter. Een prestatie om trots op te zijn!

Lotte van Lieshout behaalde op de 60 meter sprint de halve finale, maar kwam met haar tijd van 9,11 seconde één honderdste tekort om naar de finale te kunnen gaan. Puk Geerts startte ook op de sprint en haalde een vijfde plaats in de serie in een tijd van 9,52 seconde. Cleo Verhoeven kwam uit bij het speerwerpen waar ze haar pr met ruim 1 meter verbeterde tot 13,29m. Fenne Hurkens krijgt de techniek van het speerwerpen steeds beter onder de knie. Ze wist zich telkens te verbeteren en  wierp zomaar 4 meter verder dan ooit. Met 22,08 meter werd ze knap zesde in de speerwerpfinale.