Snelle sprints bij trackmeeting Eindhoven

Op 15 juli vond de jaarlijkse trackmeeting plaats op de atletiekbaan in Eindhoven. Imke en Julia deden mee in de categorie U12 en vijf jongens en meiden uit de categorie onder 14 (U14) stonden aan de start. Iedereen deed mee aan het sprinten en hoewel ze allemaal met tegenwind liepen, waren de resultaten er niet minder om.

U12

De jongste kinderen van GAC waren Julia Schrama en Imke van den Berg. Zij mochten twee keer de 60 meter sprinten. Julia liep haar snelste race in precies 11 seconden en Imke was een beetje sneller en finishte in 10,34 seconden. Omdat de tijd in Eindhoven elektronisch gemeten werd, gaan deze tijden bij allebei de dames in de boeken als een persoonlijk record. Het verspringen ging bij Imke super, want zij verbrak haar pr met 43 cm en kwam tot 3,33 meter. Julia sprong zelfs een halve meter verder dan haar vorige beste prestatie en landde in de bak op 3,07 meter. Omdat de wedstrijd in Eindhoven geen Athletics Champs wedstrijd was, had de organisatie ervoor gekozen om balwerpen op het programma te zetten. Dat pakte voor Julia goed uit. Zij won bij de meisjes met een afstand van 14,87 meter. Imke deed geen balwerpen, maar koos voor de 1000 meter. Ze ging een beetje te hard van start, maar werd uiteindelijk mooi zevende in een tijd van 4,13 minuten.

U14

Op de 80 meter sprint kwam Stijn van den Berg in actie in de categorie U14. Hij sprintte een mooie tijd van 12,94 seconden en kwam als vijfde over de finish van zijn serie. De 4 meisjes moesten 60 meter sprinten en ze zaten alle vier in een andere serie. In de eerste serie liep Lisa Schrama een tijd van 9,12 seconden waarmee ze vijfde werd in het totaalklassement. Lotte van Lieshout had veel supporters uit haar familie meegenomen naar Eindhoven en ze hield hen in spanning door vrijwel tegelijk met de nummer 1 over de finish te komen. Uiteindelijk werd ze nipt tweede in 9,13 seconden. Voor Lotte betekende deze tijd een zesde plek in het totaalklassement, net na Lisa. Puk Geerts was het snelste van de volgende serie en won in een tijd van 9,53. Ze kwam daarmee heel dicht bij haar persoonlijke record uit. Ook Fenne Hurkens won in haar serie en liep 9,70 seconden op de 60 meter. Voor Fenne is dit een persoonlijk record, ondanks de flinke tegenwind. Dus zij zal haar eigen record zeker nog scherper kunnen stellen. Daar heeft ze nog een jaar de tijd voor, aangezien zij 1 jaar jonger is dan de andere meiden, die volgend jaar 80 meter moeten sprinten.

Bij het verspringen sprong Stijn een afstand van 3,45 meter. Lisa en Lotte hadden vandaag patent op de 5e en 6e plaats, want net als bij het sprinten, werden zij ook hier vijde en zesde in resp. 4,08 en 4,01 meter. Voor Lisa was dit een PR en ook Puk Geerts sprong een PR en eindigde als achtste met 3,75 meter. En tot slot sprong ook Fenne verder dan haar vorige beste prestatie en kon zich in de laatste poging verbeteren naar 3,56m.

Het speerwerpen viel heel goed uit voor Fenne en Stijn, die allebei vierde werden (bij de meisjes en de jongens) met resp. 17,91 en 16,41 meter. Puk werd zevende met 12,51m en Lisa deed mee met het discuswerpen waar zij tweede werd met een nieuw pr van 22,55 meter.

Tot slot liep Stijn de 1000 meter in dezelfde serie als zijn zus Imke. Helaas kreeg hij steken in zijn zij bij het lopen, maar hij hield het heel knap vol tot de finish en perste er nog een eindsprintje uit. Zijn tijd was 4,21 minuten.

Nu kan iedereen gaan genieten van de zomervakantie en eind augustus staat de volgende wedstrijd pas weer op het programma.