De mini/c/b pupillen presteren goed ondanks de hitte 

Op zaterdag 8 juli werd alweer de 5de Athletic Champs wedstrijd georganiseerd door Prins Hendrik in Vught. Vanwege de hitte werd het onderdeel meters maken geannuleerd. De organisatie had op verschillende punten tentjes neer gezet waar de atleten goed gebruik van maakten tijdens het wachten bij de onderdelen. Tijdens de wisselingen van de onderdelen werden de eigen gebrachte tentjes van onderdeel naar onderdeel verplaatst.

Wij waren met 10 enthousiaste mini/c/b pupillen naar Vught gereden. Ondanks de hitte presteerden de kinderen super goed en werden we eerste in onze poule!

Zoals altijd stond de teamestafette als eerst op het programma. De atleten lieten zien dat ze hier goed op geoefend hadden en gaven het stokje snel door aan de volgende atleet. Dit resulteerde in een mooie tijd van 3.06,6 sec.

Daarna stond het onderdeel 40 meter sprint op het programma. Voor Saar was het haar 2de wedstrijd, maar ze liet zien dat ze goed geoefend heeft met sprinten en kwam tot een mooie tijd van 8.1 sec. Jilke liet zien dat ze geen last had van de hitte en liet de klok stil staan op 7.7 sec, wat ook voor haar een nieuw pr is.

Na wat drinken in de schaduw gingen we slingeren. Ondanks de grotere banden die klaar lagen bij het slingeren, werden er goede afstanden geslingerd.

Mint kwam, ondanks de grotere banden,  tot een mooie afstand van 11 meter. Femke slingerde de fietsband tot 7.50 meter wat voor haar een nieuw persoonlijk record betekende.

Bij het onderdeel hurkhoog stonden geen tentjes om in de schaduw te wachten. Gelukkig hadden de A-pupillen pauze en mochten wij hun tentje lenen. De kinderen lieten zien dat ze goed hebben geoefend tijdens de trainingen en er werd goed gesprongen. Luc had niet in de gaten dat hij een nieuw persoonlijk record had gesprongen en toen hij dit van de trainer hoorde was hij extra blij. Hij sprong over 0.90 meter.

Jelle dacht dat hij moest stoppen, maar toen hij hoorde dat hij nog 1 keer mocht springen evenaarde hij zijn persoonlijk record van 1.00 meter.

Daarna gingen we naar de andere kant van het veld om vortex te werpen. Hier werden een aantal nieuwe persoonlijke records geworpen. Soof wierp de vortex tot 8.50 meter een nieuw pr. Samuel verraste de trainers door de vortex tot een verre afstand van 18 meter te werpen, wat 5.50 meter verder is dan zijn vorige pr!

Het laatste onderdeel van deze dag was de 40 meter horden. Sem en Elisà lieten zien dat ze ondanks de hitte nog genoeg power in hun benen hadden en liepen allebei een nieuw persoonlijk record.

Elisà liet de klok stoppen op 8.7 sec en Sem sprintte tot een snelle tijd van 7.9 sec.

Dit was de laatste Athletic Champs wedstrijd voor de vakantie.

Nu eerst lekker van een welverdiende vakantie genieten. We starten weer op maandag 21 augustus om te trainer voor de laatste Athletic Champs wedstrijd. Deze wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 2 september georganiseerd door onze eigen club.