4de Athletics Champs in Oss 24-6-23

Wij waren nog maar net afgekoeld van de warme wedstrijd in Boxtel, maar vandaag was het dan toch echt tijd voor de 4de AC in Oss. Ook hier was het goed warm, gelukkig hadden wij een partytent bij om onze pupillen in de schaduw te kunnen laten wachten met de onderdelen. wij liepen dan ook van het ene naar het andere onderdeel met onze partytent, het zag er misschien raar uit maar daar hadden wij toch echt wel profijt van.     

Zoals altijd starten wij met een warming up die Eric met de pupillen deed aan de schaduwzijde van de baan, er werd nog wat gedronken door Yur, Milan, Vic, Stijn, Lynn, Ruby, Jip, Julia en Imke. Voor Lynn en Milan is dit helemaal nieuw, ze zitten nog maar een paar weken bij onze club en komen al gezellig mee naar de wedstrijd.       

De start was zoals altijd de estafette en die ging heel goed, 3 pupillen moesten 2 keer lopen en ze knalde over het gras heen in 2,50 en daarmee werden ze 2de van alle a pupillen teams trots op onze kanjers.

Er werd nog gejuicht voor de mini-c-b pupillen die het ook heel mooi hadden gedaan.

Snel door naar de sprint, het was even verwarrend omdat er nog niets klaar stond, maar goed toen alles op zijn plek stond, konden wij gaan sprinten. Imke knalde er met 9,6 sec. een nieuw pr in. maar ook Yur wist zijn pr te verbeteren en ging in 10,3 sec over de 60 meter heen. Voor Lynn en Milan werd vandaag alles een pr omdat ze nog geen records hebben. Ze lieten allebei niet merken dat ze dit nog nooit gedaan hadden en wisten ook hele mooie tijden te lopen, namelijk 12,1 sec voor Lynn en 11,5 voor Milan.

Wij hoefden de tent maar een paar meter te verzetten, omdat wij meteen naar het slingeren mochten. Dit is met een gele discus zo ver mogelijk zien te “gooien” slingeren dus. Dit is best lastig. Onze eerstejaars pupillen mogen de discus bij het handvat vasthouden maar van onze tweedejaars verwachten wij dat ze de discus aan de onderkant vasthouden waar nu nog een vinger uitsparing zit. En dan is het zaak dat ze de discus zo recht mogelijk uit hun hand laten draaien waardoor de discus in een mooie draaiende beweging zo ver mogelijk terecht komt. Ook hier werden er nieuwe pr’s gemaakt, dit keer door Ruby met 14,5 m, Julia met 13 m, Milan met 11,5 en Lynn met 8 m.

Met Verspringen was de hitte al goed te voelen, maar ook hier wisten de kids goed te laten zien wat ze in hun mars hebben en de nieuwe pr’s waren voor Jip 2,85m,  Lynn 2m en voor Milan 2,2m. Nu was het echt tijd voor een welverdiende pauze. Lekker in de schaduw werd er gegeten, gedronken en vooral veel gekletst en gelachen.

Na de pauze stond Vortex op het programma, sommige lukte het vandaag niet zo goed, maar door ze in te laten beelden dat de vortex iemand of iets was wat ze niet leuk vinden wisten ook die kinderen de vortex goed weg te gooien en Julia wist daar een heel mooi nieuw pr mee te gooien, namelijk 19,5 meter!! super knap, wel 3,5 meter verder. Ook Yur verbeterde zijn pr naar 12,5 meter. Ruby gooide 0,5 meer dan haar record van 21,5 meter.  En Milan knalde hem 18 meter over het veld. Mark en Renee en Erik moesten heel wat vortexen ontwijken om ze niet tegen hun lijf aan te krijgen. Maar niet alleen de nieuwe pr’s tellen. Zo verbeteren Stijn en Vic steeds hun techniek waardoor ze misschien minder ver gooien, maar ze zijn nu wel al goed bezig om straks al junior speer te gooien.

Dan is het tijd voor een onderdeel dat voor veel pupillen toch altijd spannend is, namelijk de horden. Voor Stijn en Yur lijkt het alsof ze gewoon lopen, terwijl de anderen echt moeten springen. Stijn weet dan ook net zo snel horde te lopen als te sprinten. Dat is echt knap. Yur wist ook hier zijn pr te verbeteren door er met 10,7 sec. over de horden te gaan. Jip knalde er met 10,9 sec over, Julia met 12,7 sec, Lynn met 15,9 sec en Milan met 14,1 sec.. Julia is echt een bikkel en een doorzetter, ze viel met een horde mee op de grond, stond meteen op en ging gewoon door alsof er niets aan de hand was. Zo knap van haar. De toeschouwers die de andere teams stonden aan te moedigen riepen allemaal hoe knap ze het van haar vonden. Omdat het zo warm was moesten de kinderen van ons stoppen na 3 pogingen en daardoor hadden wij nog lekker even tijd om te plassen en wat te drinken, want het laatste onderdeel is heel pittig in deze hitte.

Meters maken in een  6 minuten duurloop. Hier startten 8 van de pupillen, en iedereen deed het super goed ondanks de hitte. Iedereen wist in een mooi tempo door te lopen, en voor Lynn en Milan was dit echt helemaal nieuw, omdat wij wel eens rennen tijdens de training, maar 6 minuten aan een stuk hebben wij met hen nog niet gedaan, daar was niets van te merken en ze liepen mooi met de rest mee. knap hoor.

Ben jij nou benieuwd naar alle tijden en meters, dan kun je die rustig nalezen op www.atletiek.nu . Wij kijken weer terug op een mooie warme wedstrijd met veel lol en gezelligheid. Wat een doorzetters hebben wij toch, ze doen het allemaal maar even in die hitte. Wij zijn natuurlijk weer super trots op hoe onze kanjers het allemaal doen, de gezelligheid, hun inzet, sportiviteit en uithoudingsvermogen. En wij zijn ook heel blij met alle hulp van de ouders. Die stonden weer in de zon te zorgen dat alles goed en zo vlot mogelijk verloopt. Bedankt daarvoor!! Jullie zijn ook Toppers.

Op naar de 5de AC in Vught op zaterdag 8 Juli, en voor sommige is het dan een dubbele wedstrijd want GAC organiseert dan ook de Cityrun laat op de middag, en iedereen is welkom om onze toppers aan te moedigen.