Mooie prestaties tijdens zonovergoten meerkamp

Alle ingrediënten voor een mooi atletiekweekend waren aanwezig op 3 en 4 juni. Het was mooi weer, er waren veel inschrijvingen en de eerste caravans en tenten arriveerden vrijdagavond al op de atletiekbaan voor een weekend vol sport en gezelligheid.

De tweedaagse wedstrijd werd daardoor voor veel atleten een succes, ook omdat de persoonlijke records je om de oren vlogen.

Bij de D-junioren streden 8 meisjes en 5 jongens van GAC mee aan dit open Brabants kampioenschap op onze eigen baan in Gemert. Deze gemotiveerde groep heeft op de 6-kamp (voor de meisjes) en de 7-kamp (voor de jongens) in totaal bijna 60 keer een persoonlijk record verbeterd. Dat is ongekend veel!

Huiverige horden

Het gaat wat ver om alle prestaties te vermelden; alles staat op een rijtje onder bijgevoegde link. Maar een aantal dingen zijn zeker het vermelden waard. Zo is het hordelopen voor een aantal kinderen letterlijk een struikelblok. De hordes staan voor de eerstejaars junioren veel hoger dan een jaar eerder bij de pupillen. Toch hebben Stijn v/d Berg, Levi v/d Akker, Eva Esselink en Cleo Verhoeven het aangedurfd om iedere horde te nemen en met glans de finish te halen, waarvoor zij een groot compliment verdienen. Ook complimenten zijn er voor Neeltje v/d Zanden en Noor Ploegmakers, die in hun serie een meisje van een andere vereniging vlak voor hun neus hard op de grond zagen vallen. Dat leverde ineens heel veel spanning op, maar desondanks hielden zij het hoofd koel en liepen hun race uit tot de finish. Maud Jansen vindt hordelopen juist een leuk onderdeel en verbeterde haar eigen record (alweer) en liep deze keer zomaar acht-tiende seconde sneller dan de vorige wedstrijd en kwam tot een mooie tijd van 13,05 seconden.

Bij het sprinten was het Levi v/d Akker die zijn superstart gebruikt om tot mooie tijden te komen. Dat betekende deze keer net geen PR op de sprint, maar wel een mooie tijd van 12,73 seconden, bijna dezelfde tijd als bij de vorige wedstrijd.

Hoog, hoger hoogst

Het hoogspringen is ook een onderdeel waar sommige atleten tegenop zien, maar de meeste kijken er juist naar uit. De hoogtes liepen uiteen van één meter tot 1,40m, maar iedereen was even blij een PR te springen. Puk Geerts verbeterde zichzelf tot haar eigen verrassing met 8 cm en kwam voor het eerst over de 1,20m waar ze (terecht) heel trots op was. Ook Stijn kwam  na een lange tijd weer over de 1,20 en nog ruim ook! Hij was er heel blij mee en er zit zeker nog meer hoogte in. Timo van Daal, die talent heeft voor de meerkamp, tikte de lat er op 1,45m net af, wat betekent dat hij tot een hoogte van 1,40m kwam. De werpnummers zijn bij Timo favoriet, maar deze prestatie bij het hoogspringen was toch een opsteker om dit onderdeel weer vaker te gaan doen.

Blessure?

Menno van Schijndel had pech tijdens het hoogspringen toen hij verkeerd op de mat terecht kwam en zijn schouder blesseerde. Maar hij wilde niet opgeven en maakte zijn hoogspringen af zonder zijn rechterarm te gebruiken tijdens de aanloop. Hij sprong toch nog 1,25m, maar wat nog meer bijzonder was, is dat hij daarna met zijn geblesseerde rechter arm een persoonlijk record haalde bij het kogelstoten. Dat belooft nog wat voor dit onderdeel wanneer de arm weer helemaal genezen is. Menno behaalde overigens 7 PR’s tijdens deze meerkamp en dat doen niet veel atleten hem na.

Werpkoningin

Het kogelstoten is het onderdeel waar Lisa Schrama heel goed in is. Haar prestaties bij dit onderdeel  gaan telkens gestaag omhoog en ze kwam in deze meerkamp bij de tweedejaars meisjes tot een hele goede afstand van 8,35 meter. Speerwerpen had ze nog niet eerder op een wedstrijd gedaan, en misschien moet ze dat vaker gaan doen, want als je 17,51 meter werpt op je eerste wedstrijd, dan betekent dit dat ze met wat meer ervaring toch zeker voorbij 20 meter moet kunnen werpen.

Ver = PR

Het verspringen verliep voor bijna iedereen prima, want bijna iedereen sprong verder dan dat ze ooit eerder hadden gedaan. Pleun v/d Kemp lukt het om iedere wedstrijd haar PR een beetje verder aan te scherpen en zij kwam tot 3,25 meter. Maud Jansen sprong dit weekend een mooie 3,47m en springt inmiddels bijna een halve meter verder dan een jaar geleden. Ook Justen gaat goed vooruit en als hij zo doorgaat zit hij binnenkort aan de 4 meter. Hij sprong nu 3,74 meter. Eva en Cleo sprongen allebei net over de 3 meter, waar Eva terecht heel blij mee was, terwijl Cleo voor zichzelf op meer had gehoopt. Maar dit was dan ook de eerste keer dat ze verspringen deed op een wedstrijd.

Iedereen gestart en gefinisht

Het afsluitende onderdeel van de meerkamp, de 600 meter voor de meisjes en de 1000 meter voor de jongens is extra zwaar, omdat de atleten in twee dagen al veel onderdelen hebben gedaan. Noor liep de 600 meter in een mooie tijd van 2,27.17. En voor Justen de Vries is het nooit te laat om nog een 1000 meter te lopen. Het is dan ook zijn favoriete onderdeel van de meerkamp. Na twee zware dagen en 4 PR’s liep Justen een mooie tijd van 3,27.80 wat ruim 6 seconden sneller was dan zijn vorige PR en waar hij dan ook heel tevreden mee was.

Ook Stijn zag de 1000 meter wel zitten maar door een valpartij aan het begin van de race moest Stijn uitwijken en verstuikte daarbij zijn enkel. Hij liep zijn race helemaal uit en vertelde toen pas dat hij erge pijn had. Helaas moest hij een ritje naar de huisartsenpost maken, maar gelukkig was het alleen een verstuiking en geen breuk.

Kortom: de wedstrijd was soms spannend, maar erg gezellig. Het was zonnig en soms was er ook een teleurstelling te verwerken die af en toe voor een grijze wolk zorgde. Gelukkig was iedereen erg tevreden met zijn of haar prestaties. Speciale complimenten voor degenen die de wedstrijd vooraf erg spannend vonden om te doen, maar met succes de onderdelen tot een goed einde brachten en er nog van genoten hebben ook!

Tot slot: bekijk alle uitslagen