Mini/C/B-pupillen winnen in hun poule bij AV Oss’78

Met een team van 12 atleten met een mooie verdeling van 4 Mini-pupillen, 4 C-pupillen en 4 B-pupillen werd de wedstrijd op zaterdag 24 juni gestart met de welbekende teamestafette. Hierna volgde hindernis pendelestafette. Na twee estafettevormen, veel rennen, was het onderdeel vortex werpen aan de beurt. Een welkome afwisseling met het warme weer. C-pupil Samuel evenaarde deze dag 3 van zijn persoonlijke records. Zo ook bij vortex werpen. Hij liet de vortex komen op een mooie afstand van 12.50 meter. Zijn neefje Han, nog maar Mini-pupil, was bij vortex werpen ook goed op dreef en behaalde een nieuw persoonlijk record van maar liefst 12.00 meter. Elisa, B-pupil, verbeterde zichzelf ook op het vortex werpen en bracht de vortex naar 6.50 meter. Zal het er ook mee te maken hebben dat ze indruk wilde maken op haar grote vriend Jelle? Na het vortex werpen was er een pauze en dat was een heerlijke picknick boven op de bult in de schaduw. Met even een energieboost van het eten en drinken vlogen daarna de korreltjes zand in de lucht bij het verspringen. Zo evenaarde Mini-pupil Just zijn sprong met 1.45 meter. Ook Mini-pupil Xavier kwam ver in het zand terecht. Hij sprong een persoonlijk record van 2.95 meter. En sportieve Sem (C-pupil-), die er al een zwemles op had zitten, toonde zijn spierballen bij het stoten. De medicienbal kwam wel 4.30 meter ver. Een nieuw persoonlijk record. Vervolgens was het hoogspringen aan de beurt. Met een erg hoge mat, veel hoger dan 50 centimeter, moesten de atleten flink afzetten en was het wat moeilijker. Toch werden hier mooie resultaten geboekt. De flop werd nu gedoogd vanwege de hoge mat en daarmee werden er ook persoonlijke records behaald. Uitschieters waren van de B-pupillen Mint, Jelle en Luc. Mint en Luc sprongen over 1.10 meter. Voor beiden een persoonlijk record. Luc was dan ook zo blij dat moeder Marieke bijna omver werd gesprongen. Jelle, B-pupil, kwam ook met een big smile van de hoogspringmat, want hij behaalde een persoonlijk record met zijn 1.05 meter sprong. Mini-pupillen Jilke en Femke, meiden die veel bij wedstrijden aanwezig zijn en altijd 100% inzet tonen, konden ook niet achterblijven met mooie sprongen. Zij wisten een hoogte van 0.80 meter te behalen. Dit leverde ze ook een persoonlijk record op. Als laatste onderdeel werd er nog 4 minuten gelopen. Saar(C-pupil), die haar eerste wedstrijd had, wist hier al meteen bijna 2 ronden(750 meter) te lopen. Waarschijnlijk kwam dit door de geheime tactiek die ze samen met Femke had bedacht. Met o.a. al deze mooie resultaten werden ze in hun poule eerste met 2069 punten! De atleten van andere verenigingen kunnen hun borst maar alvast nat maken, want zaterdag 8 juli gaan we er weer voor bij Prins Hendrik in Vught!