Jongens-D derde in competitie-klassement

Op 17 juni werd de derde competitiewedstrijd gehouden in Weert. De jongens en meisjes-D (U14) waren weer goed op dreef ondanks de warmte. Veel schaduw was op- en rond de baan helaas niet aanwezig, maar met af en toe een ijsje, een stuk watermeloen en een paar flessen zonnebrand kwam iedereen de dag toch goed door. De prestaties waren er in ieder geval niet minder om!

De competitie waar de junioren van GAC aan deelnemen is een wedstrijd met alle clubs van Zuid-Oost-Brabant en Limburg. De jongens van onze vereniging behaalde van al deze clubs de derde plaats, na deelname aan de drie competitie wedstrijden. Timo van Daal behaalde deze laatste wedstrijd in Weert veel punten met het kogelstoten, waarbij hij mooi pr behaalde van 8,90 meter en ook bij het hoogspringen deed  hij het goed. Hij kwam tot een hoogte van 1,40 meter.

Justen de Vries haalde veel punten op de 1000 meter. Ondanks de warmte kwam hij na 2,5 ronden over de finish in een tijd van 3,33 minuten waarmee hij als vijfde eindigde. Menno van Schijndel had vooral een goede dag bij het discuswerpen en wierp een nieuw record van 21,37 meter en werd daarmee ruim eerste met bijna 5 meter voorsprong op de nummer twee. Stijn van den Berg had 3 sprintnummers op het programma staan. De 80m en de 80m horden gingen allebei prima, maar vooral het hordenlopen ging stukken sneller dan de vorige keer. Hij kwam over de finish in 17,78 seconden. Tot slot deed Stijn de 4 x 80 meter estafette, samen met zijn teamgenoten Timo, Menno en Justen en zij behaalden een tweede plaats in 47,05 seconden.

De meisjes deden het zeker niet slechter dan de jongens. Zij werden uiteindelijk vierde in het eindklassement van deze poule en met 4365 punten zaten ze maar 7 punten achter de nummer 3. De estafette van de meisjes verliep nog sneller dan de eerste twee wedstrijden en Puk, Fenne, Lotte en Lisa werden deze race in Weert eerste met een tijd van 34,09 seconden op de klokken. Ook bij de andere onderdelen presteerden de meisjes erg goed en de ene na de andere pr werd verbroken. Bij Neeltje van der Zanden wilde het hordelopen deze keer niet lukken, maar ze sprong wel een pr van 3,29m bij het verspringen en sprintte sneller dan ooit de 60 meter in precies 10 seconden. Noor Ploegmakers deed deze dag mee aan drie onderdelen. Het hoogspringen viel een beetje tegen, maar het hordelopen ging gelukkig een stuk beter. Net geen pr gelopen, maar dat valt ook niet mee met tegenwind. Fenne Hurkens had al een paar dagen last van haar knie. Het lopen van de estafette ging nog net, maar daarna moest ze toch even naar de ehbo om haar knie te koelen. Uiteindelijk kon ze toch nog een serie van 4 pogingen doen bij het kogelstoten. Dat was maar goed ook, want daarbij stootte ze verder dan ooit, namelijk 7,97 meter. Lotte van Lieshout had ingeschat dat ze nog wel harder kon sprinten dan de vorige keer en dat had ze goed ingeschat. Deze veelbelovende atlete kwam in een tijd van 9,02 seconden over de finish, waarmee ze vijfde werd van de bijna 30 meisjes. Lisa Schrama blinkt al een aantal jaren uit in de sprint, en sprint zelfs nog  iets harder dan Lotte. Zij werd tweede in een tijd van 8,80 seconden. Lotte en Lisa wisten zo veel punten te behalen voor het competitieklassement. Nog een tweede plaats was er voor Lisa bij het discuswerpen. Met een afstand van 19,98 meter was ze zeker tevreden en was ze een PR rijker. Puk Geerts heeft de smaak te pakken bij het hoogspringen. Tijdens de meerkamp in Gemert verbeterde ze haar hoogte van 1,12 naar 1,20 meter en nu in Weert wist ze haar pr nog scherper te stellen naar 1,25 meter. Het lopen van een 1000 meter is over het algemeen niet fijn als het bijna 30 graden is, zeker niet op een warme kunststofbaan. Puk nam zich voor om daarom rustig aan te doen, maar het warme weer leek haar niet zoveel te deren. Ze kon aan het eind nog een beetje versnellen en liep een prima tijd van 4,07 minuten. Maud Jansen liep in dezelfde serie als Puk en ze besefte dat ze het eigenlijk wel leuk vond om deze afstand te lopen. Ook zij perste er aan het eind nog een sprintje uit en eindigde in 4,00 minuten. Het hordelopen van Maud ging ook al zo goed op de 60 meter horden en liep daar een pr van 12,91 seconden.

Op deze manier sprokkelden de meisjes veel punten bij elkaar en samen met de andere wedstrijden eindigde zijn dus op de vierde plaats. Zo hebben we de competitie van 2023 afgesloten en komen de jongens en meisjes U14 nog een paar keer op individuele wedstrijden in actie, de eerstvolgende is de Trackmeeting in Eindhoven op 15 juli.