3e Athletics champs boxtel 10-6-’23

Vandaag was het alweer tijd voor de derde AC wedstrijd, en ditmaal in het zonnige Boxtel.

Ik mocht op stap met 7 a-pupillen en hun ouders. Het was een gezellig clubje. Imke van den Berg, Stijn Jonkers, Joes Wassenberg, Yur van den Berk, Ruby van Schijndel, Logan van der Sluijs en Julia Schrama hadden er allemaal zin in, en gingen vol ertegenaan.

Bewapend met parasols, paraplu’s, veel flesjes koud water en chips om het zoutgehalte op peil te houden trotseerden onze pupillen en hun ouders de zon. Het kwam dan ook geregeld voor dat vaders of moeders voor schaduw aan het zorgen waren voor onze wachtende toppers en de hulp ouders met een paraplu omhoog aan het meten, timen, harken en teruggooien waren. Wat op zich al een hele topsport is.

De start is altijd een estafette, omdat wij met 7 pupillen waren moesten er 5 kinderen 2 keer lopen en dat deden ze allemaal super goed, er werden mooie wissels gemaakt en flink gesprint.

Tijd om te rusten was er niet, want we moesten meteen vortex gooien, waar iedereen lekker bezig was. Stijn gooide 21m, Imke 18,5m, Julia 15m, en Yur gooide precies zijn al staande pr, namelijk 12 m. Voor Logan 14m, Joes 18m en Ruby 21,5m werd het een nieuw pr. Julia probeert altijd degene die meten waar de vortex land, te raken voor de zogenaamde “extra” punten. Wat uiteraard een hoop lol met zich meebrengt, en vooral Julia die volgens mij altijd een lach op haar snoet heeft.

Daarna snel door naar de horden. Dat was gelukkig aan de schaduwzijde van de baan. heerlijk om even uit de zon te kunnen wachten en zonder alle parasols te hoeven dragen.

ook hier ging het lekker, maar met deze hitte mogen onze pupillen niet vaker dan 3 keer lopen. maar zelfs met maar 3 pogingen werden ook hier hele mooie tijden gelopen. voor Imke en Logan zelfs een nieuw pr. namelijk 11,5 sec voor Imke en 11,6 sec voor Logan. Yur wist ook hier zijn staande pr te evenaren, met 11 sec was hij weer mega snel. Ook Joes en Stijn knalde over de hordes heen alsof er geen hordes stonden.

Ook kogelstoten stond op het programma, het was even wennen omdat er maar een kogelring was en we nu op een loopplank moeten stoten, maar dat doen onze toppers even. Met en zonder aanloop werd er gestoten, ruby wist 6,00 m, imke 5,50 m, logan 5,20m, Stijn 5,10m, Joes 5,00m , Yur 3,90m en Julia 3,50m te stoten, en ook hier wist logan weer een pr te maken. Wist je dat onze pupillen met een kogel van 2 kilo, met 1 hand de kogel echt weg moeten stoten vanuit hun nek en dat dat niet alleen heel moeilijk maar ook zwaar werk is! Ook hier stopten wij voor de tijd om was.

Ondertussen zijn er overal op de baan bakken met water en sponzen neergezet waarmee onze kids lekker konden afkoelen en elkaar lekker nat konden gooien, wat met deze temperatuur fijn was om even te doen. Omdat we eerder gestopt waren met kogelstoten kon iedereen even wat eten en drinken, die energie weer aanvullen.

En weer door naar hoogspringen. De mat lag in de volle zon, en team 7 had al van alles gedaan. Wij zagen de pupillen moe worden en het werd ook tijd voor een pauze, nog even snel een slok water en gaan met de banaan. Ook hier wist Logan een pr te maken, namelijk 1,05m.

Tijdens de pauze deelde Stijn chips uit, heel fijn dat hij en zijn ouders daar over na hadden gedacht en trakteerde, er werd gezellig gekletst, gegeten, gedronken en nog even met het water gekliederd op de baan.

Het een na laatste onderdeel was polsstokverspringen. Ook dit ging wat onwennig omdat er heel andere stokken waren dan wij gewend zijn, maar na even wennen wist iedereen een mooie prestatie neer te zetten. wederom wist Logan een pr te maken met 3,60m maar ook Stijn sprong verder met 3,85m en Ruby knalde daar nog eens 15 cm bovenop en kwam op 4,00m terecht.

Dan is het haasten om nog op tijd bij de start van de duurloop te komen. Snel door de sproeier heen die er neer gezet zijn om de kinderen tijdens het lopen te laten afkoelen. Er starten 6 van onze pupillen maar het is pittig om een hele ochtend topprestaties neer te zetten en dan nog 6 minuten te rennen. Ruby heeft het zwaar na de tweede ronde en doet even rustig aan. Stijn en Imke lopen lekker op kop iedere keer, Imke verbreekt dan ook haar pr met 1425m, ook Joes en Logan weten zich te verbeteren. Julia loopt lekker haar tempo en Ruby weet na even rust toch nog wat meters te maken. Heel knap in die hitte.

We moedigen de mini/c/b pupillen nog even aan en gaan dan nog even genieten van een douche onder de sproeier. En er werd nog heerlijk met de sponzen gespeeld, dus wij mochten een nat clubje mee naar huis nemen.

Het was een mooie zonnige warme dag met weer wat mooie records, ben je nou nieuwsgierig dan staan alle records op www.atletiek.nu. Wij hebben weer genoten van onze kanjers. Van hun gezelligheid, van alle aanmoedigingen die ze voor elkaar hadden en vooral om de lol die ze samen hebben. De 4de athletics Champs is op 24 juni in Oss.