Mannen Gemertse Atletiek Club verrassend 4e op competitie

Zaterdag 7 mei organiseerde de Gemertse Atletiek Club de eerste seniorencompetitie van 2023. Van Maastricht tot aan Waalwijk kwamen de ploegen naar Gemert voor de eerste onderlinge atletiek wedstrijd. De mannenploeg van GAC bestond uit Jelle van Oosterwijk, Bart Manders, Valentijn van Berloo, Bas van de Burgt, Jesper Pluijm en Mitchell Vereijken.

Bas opende de wedstrijd met een overwinning op de 110 meter horden in 15,95 seconde. In de stromende regen sprong hij ook nog eens keurig over 1.90 meter hoog en de klok stond stil op 55,03 seconde op de 400 meter. Valentijn is de jongste van de groep en nog B-junior, maar hij hield goed stand tussen het geweld van de mannen met 8,11 meter met kogelstoten, die ruim twee kilo zwaarder is dan waar hij in zijn eigen categorie mee moet werpen. Bij het hinkstapspringen, een onderdeel dat hij niet eerder heeft gedaan, behaalde hij een goede 11,40 meter. Jelle en Bart zijn de lopers van de groep en namen respectievelijk de 800 meter en 5000 meter voor hun rekening. Jelle liep een persoonlijk record met 18:14,44 minuut op de 5 kilometer en Bart liep maar liefst 5 seconde van zijn persoonlijke besttijd af op de 800 meter, in een serie die hij van start tot finish domineerde.

Jesper, nog A-junior, kon na lang blessureleed eindelijk weer deelnemen aan een wedstrijd, belangrijk was het voor hem om heel te blijven. Hij wierp de 2 kilogram zware discus naar een nieuw persoonlijk record van 26,56 meter en sprintte de 100 meter in 12,90 seconde.

Mitchell Vereijken, die na een lange onderbreking van maar liefst 6 jaar langzaam aan weer steeds actiever begint te worden in de atletiek. Deze keer kwam voor het eerst aan de start met de clubkleding van GAC Gemert. Hij liet zien dat hij het nog niet was verleerd door de discus gewoon over de 30 meter te werpen (30,23 meter) en met 6 jaar oud gras nog onder zijn sprint spikes, de 200 meter in een keurige tijd van 25,48 seconde liep.

Bart, Jelle, Mitchell en Valentijn vormden samen ook het GAC team op de zweedse estafette, dit is een estafette van 400m, 300m, 200m en 100m. Samen liepen zij deze 1000 meter in 2.19,15 minuut. Al met al resulterend in een hele nette 4e plaats.