GAC atleten blijven zichzelf verbeteren

Op 13 mei organiseerde ATV Venray de tweede junioren competitiewedstrijd van dit seizoen. De Gemertse Atletiekclub nam deel met 3 teams en het lukte vrijwel iedereen om sneller, verder of hoger te komen dat de beste prestaties tot nu toe.

Noor Ploegmakers en Pleun van der Kemp beten de spits af bij de meisjes onder de 14 jaar. Noor sprong 3,15 meter bij het verspringen, een dik persoonlijk record. Pleun wierp de speer tijdens haar eerste juniorenwedstrijd naar een mooie afstand van 9,26 meter. Lotte van Lieshout liep voor de eerste keer een 600 meter. Het was prachtig weer en dat zijn we nog niet allemaal gewend. Voor de lange afstandslopers was het dan ook meteen een beetje te warm. Maar Lotte liep toch een mooie tijd van 2,21,16 minuten. Lisa Schrama mocht weer aan de bak bij het kogelstoten. Ze stootte in haar laatste poging verrassend naar 8,25 meter; een prima afstand. Hoogspringen is het favoriete onderdeel van Cleo Verhoeven. Ze sprong in Venray over 1,20 meter. Fenne Hurkens is op veel onderdelen inzetbaar en vandaag koos Fenne voor het kogelstoten. Ze stootte de kogel bijna 70 cm verder dan de vorige keer en kwam tot 7,56 meter.

Maud Jansen houdt van hordelopen en liep deze keer ook weer sneller. In 13,13 kwam zij over de finish, bijna twee tiende sneller dan haar vorige race in Someren. Neeltje van de Zanden wist haar serie bij de 60 meter sprint te winnen in 10,10 seconden en Puk Geerts liet zien dat ze het speerwerpen steeds beter onder de knie heeft en wierp 13,31 meter.

Cleo, Fenne, Lotte en Lisa liepen de estafette en werden tweede in een mooie tijd van 34,40 seconden.

Bij de jongens U14 stond Justen aan de start van de 80 meter horden. Na een valse start mocht de serie opnieuw starten en kwam Justen in 17,03 seconden als eerste over de finishlijn. Menno stond vier keer in de discuskooi bij het discuswerpen. De eerste pogingen waren al heel goed en wierp hij 17,72 meter. Tijdens de laatste poging wierp hij heel ver, maar de discus ging buiten de lijnen. Hij kreeg applaus van de jury, omdat Menno het 20 meter bord wist te raken dat naast de sector stond, waardoor we nu wel weten dat hij over de 20 meter kan gooien. Levi van den Akker liep sneller dan ooit op de 80 meter sprint, namelijk 12,67 seconden. En Timo van Daal laat zien dat hij steeds beter wordt in het kogelstoten. Hij stootte een afstand van 8,39 meter.

Bij de jongens U16 stonden 4 heren aan de start van de estafette. Tim Esselink, Giel van Oosterwijk, Vince van den Akker en Remco Adriaans stoven over de baan en na drie prima wissels eindigden zij als tweede in de serie in een mooie tijd van 57,31 seconden.

Ella Sponselee verbeterde haar eigen record bij het verspringen en sprong op 3 centimeter na 5 meter, waarmee ze ruim eerste werd en veel punten haalde voor het GAC/LGD-Deurne combi team.

Voor alle uitslagen: klik hier!

————————————————————————–

Foto: de estafette-wissel van Fenne en Lotte (buitenbaan)