De tweede Athletic Champs 13-5-2023, Den Bosch.

Vandaag mochten wij naar Den Bosch om te laten zien wat onze A pupillen in hun mars hebben. Er waren maar liefst 13 pupillen die zich aangemeld hadden, dus werden er 2 teams gemaakt.

Team 4 bestond uit Vic Nooijen, Fien Opsteen, Tijs Dekkers, Jenn Geurts, Isa Raaijmakers, Stijn Jonkers en Saar Vile. Ze mochten onder leiding van Eric hun onderdelen gaan doen.

En Team 8 bestond uit  Yur van den Berk, Ruby van Schijndel, Joes Wassenberg, Logan van der Sluijs, Jip van Weert en Julia Schrama en dit clubje ging onder leiding van  Marieke de onderdelen af.

Aangezien we mochten genieten van een heerlijk zonnetje werden er nog wat snoetjes en armen ingesmeerd zodat ze alleen maar rood konden worden van de inspanning. Tessie zorgde voor een warming-up samen met alle gac atleten die deze ochtend mee deden.

 Wij als trainers zijn altijd erg blij met de ouders die meehelpen met het timen, schrijven, meten en harken. Super bedankt daarvoor.

We begonnen zoals altijd met een estafette, die ging bij beide teams heel lekker, mooie wissels werden er gemaakt en ondanks het hoge gras werd er flink gesprint. Daarna mogen de mini/c/b pupillen laten zien wat ze kunnen met de Estafette, en dan staan al onze pupillen ze aan te moedigen.

Dan splitste onze teams en mocht team 4 naar het slingeren, waar ze met een rubberen discus zo ver mogelijk moeten gooien, dit was nieuw voor Saar (9,5 m) en Tijs (13,5 m) dus die maakte sowieso een pr, maar ook jenn  (9,5 m) en Isa (13,5 m) wisten hun record te verbreken.  Op datzelfde moment was team 8 aan het verspringen. Ook hier was het nieuw voor Jip en Logan, deze dames wisten 2,55 m en 2,85 m te springen.

Dan staat er voor team 4 verspringen op het programma. Wederom maakte Tijs (3,00 m) en Saar (2,00 m) een pr omdat het nieuw was en Jenn (2,75 m), Fien (2,45 m) en Isa (2,70 m) wisten ook weer een pr te verbreken. Team 8 mocht naar de sprint, het leken wel hazen, allemaal zo snel dat iedereen een nieuwe pr maakte. Ruby (9,4 sec), Julia (10,2 sec), Joes (10,0 sec), Jip (9,6 sec) wisten al hoe het ging om 60 meter te sprinten, en bij Yur (10,7 sec) en Logan (9,5 sec) was deze afstand de eerste keer, maar dat was niet te zien aan hun tijd, ze waren super snel.

Terwijl Team 8 bij mocht komen tijdens een pauze en een extra laagje zonnebrand smeerde, was team 4 bezig met vortex werpen. Hier vlogen de pr’s letterlijk om je oren. Vic begon al met een giga nadeel, omdat hij de afgelopen week mee had gedaan met de wandelvierdaagse en 10 km liep, had hij behoorlijk wat spierpijn, maar gelukkig waren zijn armen ontzien en wist hij 22,5 m te gooien.

Stijn maar liefst 27,5m, Jenn, Saar en Isa 15,5 m, Fien 11 m en Tijs knalde de vortex  24,5 m door de lucht.

Team 8 was weer uitgerust en mocht toen Vortex gaan werpen daar wisten Jip (18,5 m), Logan ( 13 m), Joes ( 17,5 m) en Ruby (20,5 m) hun pr te breken. Het andere team mocht hordelopen. Dit is altijd een spannend onderdeel omdat je een horde om kan lopen en dan lelijk kan vallen, maar gelukkig had iedereen goed oplet tijdens de trainingen en wisten ze wat ze moesten doen om dit te voorkomen. Ook hier knalde ze erover en werden er 6 pr’s gemaakt.

Dan mag Team 4 gaan genieten van een pauze en moet Team 8 zich melden bij hordelopen. Ook dit team heeft 6 pr’s gemaakt. Joes gaf aan dat hij graag aangemoedigd werd en kreeg daar niet alleen zijn teamleden in mee maar zelfs diegene die het startsein gaf begon mee te doen en zo werden alle kids van team 8 aangemoedigd.

De ochtend zit er bijna op, nog maar 2 onderdelen te gaan. Team 4 gaat aan het sprinten en ook dit team gaat als een speer. Zo weten Jenn ( 11,6 sec), Stijn (10,2 sec), Tijs (10,4 sec), Isa (11,2 sec), Fien (11,1 sec) en Saar (12,2 sec) ook hier een pr te maken.

Team 8 mocht gaan slingeren. Er werden 3 nieuwe pr’s gemaakt door Jip, Logan en Ruby.

Ze hebben er al een lange, warme en actieve ochtend op zitten en er moet nog een pittig onderdeel gelopen worden, namelijk de 6 minuten duurloop. De Teams mochten even op adem komen door te gaan kijken en aanmoedigen bij de mini/c/b pupillen. Deze hadden een 4 minuten duurloop.  Het is echt mooi om te zien hoe ze alle “kleintjes” allemaal bij naam noemen en toe juichen. Omgekeerd doen de “ kleintjes” dat ook bij ons.

10 van de A  pupillen konden starten en liepen lekker op hun eigen tempo. Ook hier werden er 9 pr’s gemaakt. Ben je benieuwd naar alle tijden en afstanden dan kun je die op www.atletiek.nu opzoeken.

Wij kijken terug op weer een gezellige en mooie wedstrijd waarbij er door onze 13 pupillen samen 57 pr’s gemaakt en verbroken zijn. Super trots zijn wij vooral omdat ze er samen een gezellige boel van maken,  iedereen elkaar wil helpen en aanmoedigen.  Daar genieten wij enorm van. We zijn benieuwd wie er op 10 juni mee gaan naar Boxtel om ook daar weer een leuke sportieve en gezellige ochtend te hebben samen.