2de Atletics Champswedstrijd in Den Bosch

Op zaterdag 13 mei werd al weer de 2de Atletics Champswedstrijd georganiseerd door O.S.S Volo in Den Bosch. De kinderen hadden er erg veel zin en het zonnetje scheen volop. Onder toezicht van de enthousiaste toeschouwers werden er maar liefst 46 persoonlijke records behaald!

We waren met 12 mini/c/b pupillen naar Den Bosch gereden, de kinderen waren verdeeld over 2 teams. Voor 2 kinderen was deze wedstrijd extra spannend, Elisà en Just deden vandaag voor de eerste keer mee met een wedstrijd.

Als eerste onderdeel was de teamestafette aan de beurt. Beide teams lieten zien dat ze goed geoefend hadden. Team 20 finishte als derde van alle teams met een snelle tijd van 3.13, 9 min. en team 23 klokte een mooie tijd van 3.29,8 min.

Naast de teamestafette mochten de kinderen ook de pendelestafette lopen. Hierbij rennen de kinderen over de horden en tikken elkaar aan, waarbij de volgende mag starten. Team 20 klokte een tijd van 1.22,3 min. en team 23 klokte een tijd van 1.34,7 min.

Beide teams gingen verder met het onderdeel vortex werpen. Bram, wierp de vortex tot een mooie afstand van 16.00 meter, wat een nieuw PR voor hem betekende Ook Sem en Just wierpen een nieuw pr, namelijk 18.50 meter voor Sem en 6.00 meter voor Just. Soof, Femke en Elisà konden niet achter blijven Soof en Femke gooide beide 7.50 meter en Elisà 6.00 meter.

Bij het onderdeel verspringen werd door alle kinderen een nieuw pr gesprongen!

Jelle wilde bij elke afstand graag weten wat hij had gesprongen. Toen hij hoorde dat hij 3.25 meter had  gesprongen was hij super blij. Luc liet zien dat hij tijdens de trainingen goed heeft geoefend en kwam tot een mooie afstand van 3.10 meter. Mint, Sem en Femke sprongen een afstand van 3.05 meter. Ook Soof en Samuel sprongen ver in de bak, zij kwamen tot de afstanden 2.70 en 2.50 meter.

Bij het hoogspringen zagen de trainers dat de kinderen goed hebben geoefend met de schaarsprong. Elisà moest even wennen aan de schaarsprong maar kwam tot een hoogte van 0.70 meter. Luc vloog de lucht in en kwam tot een hoogte van wel 1.05 meter. Hij rende juichend de hoogspringmat af om een dikke High Five van de trainer te krijgen. Ook de mini-pupillen Jilke en Han sprongen een mooie hoogte, namelijk 0.75 meter. Wat voor allemaal een nieuw persoonlijk records betekend.

De laatste twee onderdelen waren medicienbal stoten en de 4 minuten loop. Samuel liet bij het medicienbal stoten zien dat hij veel kracht heeft in zijn armen en stootte de bal tot 5.00 meter.

Han liet de bal landen bij een mooie afstand van 3.90 meter. Bram liet de bal steeds op dezelfde afstand landde, toen de trainer zei probeer eens 4.10 m te stoten, stootte hij de bal tot 4.10 meter.

Bij de 4 minuten loop liepen Mint en Jelle steeds samen. Bij het eindsignaal stopten ze beide bij hetzelfde pionnetje en kwamen tot een afstand van 1050 meter. Jilke had haar 4 minuten goed ingedeeld en kwam tot een afstand van 900 meter. Just moest even wennen aan dit onderdeel maar ook hij liep de 4 minuten netjes uit en liep 650 meter. Voor alle vieren de kinderen is dit een nieuw persoonlijk record.

Tijdens de wedstrijd waren de kinderen elkaar tips aan het geven, speldjes bij elkaar vast aan het maken, aan het juichen voor elkaar als de lat bij het hoogspringen bleef liggen, elkaar aan het aanmoedigen en bloemetjes aan het plukken. Kortom de kinderen zijn deze dag lekker sportief bezig geweest.

De volgende Atletics Champswedstrijd is op 10 juni in Boxtel.