Podiumplekken voor lopers GAC in Helmond

Op zondag 16 april werd de halve marathon van Helmond gelopen met start en finish in het centrum
van Brandevoort. In het grote deelnemersveld ging ook een twaalftal lopers van de Gemertse
Atletiek Club van start voor de diverse afstanden. En er werd drie maal een podiumplek behaald.
Ondanks een verkoudheid liep Eva Kok een hele mooie wedstrijd over 5km. Eva ging van start in
haar geluksshirt en werd op deze afstand de onbetwiste winnares bij de vrouwen met een tijd van
19.09min.
Jelle van Oosterwijk ging ook voor de 5km. en zijn resultaat was een mooie 18.22min en een vierde
plek.
Snelste GAC-loper op de 10km was Michael Megos met een tijd van 36.15min. Stefan van
Oosterwijk finishte eveneens binnen de 37min op deze afstand. Zijn tijd van 36.56min was goed
voor een eerste plek in de klasse M45. Bram Rijkers noteerde een goede 42.44min en Ron
Vermeulen kwam na 54.27min zeer tevreden over de finishlijn.
Nieuwkomer Robin Kuijpers liep een mooie tijd van 46.18min en werd hiermee nummer dertien bij
de vrouwen. Mariëlle Bevers passeerde de finishlijn na haar 10 km na 1.00.18uur
Op de halve marathon was er een mooie tweede plaats bij de V45 voor Francien Lenssen. Francien
legde de afstand van 21,1 km af in een tijd van 1.52.03uur. In dezelfde categorie verpulverde
Esther van Zeeland haar persoonlijk record en bracht dat op 1.57.01uur. Mooie prestaties van beide
dames.
Ook voor Ara vd Eijnde was er een heel mooi nieuw persoonlijk record. Na een goed gelopen race
stond voor Ara de tijd stil op 1.28.02uur.
Edwin Kok noteerde in Helmond een tijd van 1.26.04min.
De marathon van Manchester, eveneens op 16 april, werd door de GAC-ers Chris van Schijndel en
Ivo Starren gelopen. Voor Chris van Schijndel was er een mooi p.r. Voor de eerste maal liep hij
onder de 3.00uur en zijn tijd van 2.57.21uur was goed voor een nieuw clubrecord bij de M50.
Ook voor Ivo was er een heel mooie tijd van 3.07.10uur.
En Jos de Groot werd de winnaar bij de M50 op de 10km in de Kleffenloop met een tijd van