Jeugd GAC Bouwgroep van Schijndel Molenbroekloop 2 april 2023

Er was een mooie opkomst van onze eigen jeugd tijdens de Bouwgroep van Schijndel Molenbroekloop.

Alle Mini, C,B en A pupillen samen moesten strijden om een podiumplaats. Eerst is er tijd voor een warming up waarbij de Mini, C en B pupillen met Julien en Tessie aan de slag zijn gegaan, en de A pupillen mochten met Marieke de route verkennen en even goed warm lopen. Dit zijn altijd gezellige momenten waarbij alle pupillen goed mee doen maar ondertussen tijd hebben voor een verlate 1 april grap en even te kletsen.

Om 10:45 was de start dus om 10:40 stonden alle kids al te popelen om te vertrekken. 

Onze Mannen, Jelle, Stijn, Bram, Niels, Xavier, Noan, Han en Sem zijn dan al wat meer geconcentreerd dan onze dames, Imke, Fien, Julia, Jilke, Mint, Ruby, Femke, Kris en Kiki. Die vinden het nog wel even gezellig om te kletsen, maar zodra er omgeroepen wordt dat de start over  2 minuten is, gaan ook hun jasjes uit en staan ze vol focus klaar op de startlijn. 

De pupillen liepen 2 maal de ronde, deze ging een stuk  over de atletiekbaan, door de poort die tegenover Fitland is, de weg op naar de hoofdingang van GAC, de baan weer op en door de Finishboog waar alle tijden elektronisch werden geregistreerd door de sensor op het startnummer dat na afloop weer werd ingeleverd om het nogmaals te kunnen gebruiken.

Iedereen liep de eerste ronde mooi door waarbij Imke op kop liep, alleen bij Femke ging het niet lekker, die heeft haar ouders opgezocht en is lekker naar huis gegaan. Kiki dacht er al te zijn bij de hoofdingang, maar gelukkig was daar Han, die moedigde Kiki aan om door te rennen waarna ze samen met hem door ging. Zo mooi om te zien dat ze elkaar altijd helpen. 

De tweede ronde is altijd spannend, dan komen er ineens die mooie eindsprints waar bij onze dames en heren laten zien wat ze kunnen. 

Jelle wist als eerste over de Finish te komen met een tijd van 4:25 minuten, gevolgd door Stijn en die had Imke op zijn hielen. Daarna kwamen Niels, Mint, Ruby, Julia, Xavier, Sem, FIen, Jilke, Noan, Kris, Han, Bram en Kiki over de Finish en dat alles in nog geen 5:56 minuten. Super Knap. 

Er werden natuurlijk podiumplaatsen behaald, bij de jongens werd Niels 3de, maar die was samen met zijn moeder de 5 kilometer gaan lopen, en deze heeft hij ook nog eens uitgelopen met een hele mooie tijd van ongeveer 26 minuten. Wauw wat een prestatie, dat is eigenlijk nog een trofee  waard.

Stijn werd 2de en Jelle 1ste. 

Bij de meiden was de 3de  plaats voor Imke, de 2de plaats voor Mint en de eerste plaats voor Carlijn uit tilburg. 

Iedereen heeft super goed zijn best gedaan en het was weer een gezellige ochtend. Wij zijn trots op al onze kanjers.