Geslaagde competitie in Someren

Met 4 teams stond GAC Gemert op de baan van ‘t Jasper Sport in Someren voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Waar tijdens het trainingsweekend eind maart de regen met bakken uit de lucht viel, begon deze wedstrijddag zonnig en verrassend warm.

Snelle estafette van de meiden U14

Zeven meiden zaten in het GAC-team U14 en vier van hen, Puk, Fenne, Lotte en Lisa, begonnen met de estafette. Tijdens de training ging dit al prima en de meiden lieten in een spectaculaire race zien dat ze ook op een wedstrijd dit onderdeel goed beheersen. Ze liepen supersnel en hadden geweldige wissels, zodat ze met een grote voorsprong eerste werden in hun serie.

Lotte van Lieshout deed voor de eerste keer mee aan een wedstrijd en verraste iedereen met haar snelheid op de sprint (60m in 9,55s) en haar sprong van 3,75m bij het verspringen. Andere hoogtepunten tijdens deze dag waren toch wel de 1,25m die Cleo Verhoeven sprong bij het hoogspringen en de 8,96s van Lisa Schrama op de 60m sprint. Cleo liep  de 1000m samen met Noor Ploegmakers en hoewel ze dit onderdeel allebei niet zo leuk vinden, liepen ze toch erg verdienstelijk naar een tijd van resp. 4,06 min en 4,16 minuten. Maud ging goed op het hoogspringen en sprong 1,15m en Puk sprong een PR bij het verspringen en landde in de bak op een afstand van 3,41m. Tot slot wierp Fenne bij het discuswerpen een afstand van 16,23m waar ze niet erg tevreden mee was, maar sprintte later die dag de 60m onder te 10 seconden en kwam in 9,90 over de finish, een snelle tijd die ze nog niet eerder had gelopen.

Team jongens U14 worden vierde in teamklassement

Bij de jongens U14 deden 4 jongens mee. Helaas moesten we Stijn deze keer missen en we hopen dat hij de volgende wedstrijd er weer bij kan zijn. Ook bij de jongens ging de estafette boven verwachting goed. Timo kreeg een goudkleurig stokje bij de start en via Menno en Justen bracht Levi het stokje niet als eerste, maar als tweede over de finish na Unitas uit Sittard. Een prima prestatie!

Justen haalde veel punten binnen met de 1000m en liep een PR in een mooie tijd van 3,34 min. Hij vond overigens dat hij niet lekker liep, dus voor de volgende keer zit er waarschijnlijk nog wel een verbetering in. Bij het hoogspringen sprong Justen 1,35m.

Timo is onze vaste werper en hij stootte de kogel naar 8,09m en wierp de speer naar 18,83m. Levi deed het goed bij het verspringen en het sprinten. Hij sprong 3,29m ver. Menno van Schijndel is er ook weer klaar voor om wedstrijden te doen en hij sprintte naar de finish van de 80m in een tijd van 12,71 en sprong 1,35m hoog. Door al deze prestatie eindigde het jongensteam U14 op een vierde plaats, wat erg netjes is omdat het team maar uit 4 personen bestond.

Vince, Hugo en Remco bij de jongens U16

Vince van den Akker was goed op dreef deze dag, want hij deed 3 onderdelen en behaalde op alle 3 een persoonlijk record. Het verspringen ging super en hij sprong een afstand va 3,99m. Hugo Bisschops deed ervaring op bij de 100m horden, wat betekende dat de afstand langer is dan vorig jaar, de hordes hoger staan en ze staan ook nog verder uit elkaar; een hele uitdaging! Hij deed ook mee met de 100m sprint (15,62sec) en sprong 3,60m bij het verspringen. Remco Adriaans deed mee aan het hoogspringen, waarbij hij vierde werd met 1,45m. De discus wierp hij naar een PR van 16,64m en de 800 meter liep Remco in een tijd van 3,00 minuten. Het team van de jongens werd achtste, en we hopen dat ze de volgende wedstrijd nog een paar plaatsen kunnen stijgen met een complete ploeg.

Ella wint de 80m sprint en loopt onder de 11 seconden

Ella Sponselee doet dit jaar mee in een competitieteam in een combiploeg samen met LGD Deurne. Deurne zal blij zijn met Ella in hun team, want ze won namelijk de 80m sprint in 10,98 seconden en haalde daar veel punten mee binnen voor het combi-team. En natuurlijk een dik PR! Bij het hoogspringen werd ze derde met 1,45m en ze stootte de kogel naar 7,42m waar ze eveneens derde mee werd. In het teamklassement eindigde GAC/LGD op een mooie tweede plaats.

Op naar de volgende wedstrijd in Venray op 13 mei. Laten we hopen op minimaal dezelfde opkomst en een lekkere zonnige dag!