Eerste Athletics Champs wedstrijd Mini/C/B-pupillen

Met de spreuk van Speedy: “Met 12 sportieve atleten in Uden op de baan gaan wij er tegenaan! “ startten onze enthousiaste atleten de eerste Athletics Champs wedstrijd van het seizoen 2023. Bij AV De Keien in Uden  mocht onze dappere en gefocuste Dirkje de spits afbijten met de teamestafette. Zij had keurig het stokje overgedragen waarna de andere elf atleten haar voorbeeld volgden en ze eindigden met een mooie tijd van 3.31 minuten. Daarna volgde het onderdeel hurkhoog. Hier lieten ze de toekijkende jury vanuit De Keien eens zien wat ze in huis hadden. Er werd over de lat gevlogen! Jelle behaalde maar liefst 1.00 meter wat hemzelf een verbaasde en glimlachende blik bracht. Ook Luc ging ervoor en verbeterde ook zijn persoonlijk record. Hij sprong 0.85 meter. Femke, nog maar een Mini-pupil, wist dichtbij het resultaat van B-pupil Luc te komen. Zij sprong een persoonlijk record van 0.80 meter. Ook Mini-pupillen Xavier, Jilke en Dirkje lieten zien wat ze in huis hadden. Xavier sprong 0.75 meter en Jilke 0.70 meter. Beiden een nieuw persoonlijk record. Dirkje stond geconcentreerd klaar, keek nog even naar haar mama en wist over 0.55 meter te komen. Voor Dirkje was dit de eerste wedstrijd en ook  Kiki  deed mee aan haar eerste wedstrijd. Met een beetje  spanning was Kiki de wedstrijd gestart, maar gezien de resultaten was dat niet te zien! Zij behaalden meteen een hoogte van 0.65 meter. Ook bij het onderdeel sprint zette ze een mooi resultaat neer. Met 7.6 seconden finishte ze de 40 meter. Sem vloog ook de baan over en behaalde een persoonlijk record van 7.5 seconden. Naast snelheid is ook techniek en kracht belangrijk. C-pupil Samuel had veel kracht in zijn armen en slingerde de band naar een nieuw persoonlijk record, 9.00 meter. Ook Sjors bracht de band ver het veld in. Zij slingerde 8.00 meter. Dit leverde haar ook een persoonlijk record op. Dirkje slingerde ook al meteen 5.50 meter. Mint slingerde echter het verste van alle GAC-atleten en kwam uit op maar liefst 14.50 meter! Na het slingeren stond horden op het programma. Naast hoog kunnen springen was Jelle ook snel en liep hij de 40 meter horden in 8.2 seconden. Wederom een nieuw persoonlijk record. Femke was ook ontzettend snel. Zij was echter zo snel dat ze over 2 horden viel. Maar Femke is een echte doorzetter en rende daarna gewoon weer over de horden. Ze verbeterde zichzelf op dit onderdeel. Ze liep het in 8.2 seconden. Vervolgens lieten  o.a. Mini-pupil Han en B-pupil Luc zien dat je ook met vortex ver kunt werpen. Als Han eenmaal zijn concentratie gevonden heeft, dan maak je borst maar nat! Zo liet hij de vortex maar liefst 10.50 meter het veld in vliegen! Luc, die al aan meer wedstrijden heeft mee gedaan, was ook op dreef en bracht de vortex naar 18.50 meter! Een persoonlijk record. Als laatste was het onderdeel meters maken. Binnen 4 minuten zo veel mogelijk meters rennen. Hier liep iedereen rond de 2 ronden. De een ietsjes minder en de ander ietsjes meer. Het feit was wel dat hier veel persoonlijke records werden behaald.  Zo liepen o.a.  Jilke, Samuel en Sjors 825 meter. Han deed hier een schepje bovenop en liep 875 meter. Xavier kwam zelfs in de 900 meter uit en Sem op 925 meter. Mint was echter niet te stoppen en liep binnen 4 minuten maar liefst 1025 meter! Kortom: een geslaagde eerste wedstrijd! De pupillen hebben de smaak te pakken en we kijken uit naar de tweede wedstrijd! Deze is op zaterdag 13 mei in Den Bosch.