De eerste Atletics Champs wedstrijd, Uden 15-4-2023.

Ja ja, na vele natte crossen in de  winter en een nat trainingsweekend was het eindelijk tijd voor de Atletics Champs om weer te starten. En we kregen het zonnetje erbij. Ons team bestond uit Jenn Geurts, Julia Schrama, Ruby van Schijndel, Tijs Dekkers, Vic Nooijen en Yur van den Berk. bij het verzamelen in gemert was er op  sommige snoetjes toch wel wat spanning te zien, maar eenmaal in Uden aangekomen kreeg iedereen er steeds meer zin in.  Na een warming up onder leiding van Eric waren ze er allemaal klaar voor. Tijs is nog geen maand lid van GAC dus was dit zijn eerste wedstrijd. Voor Yur, Julia en Jenn was dit de eerste AC als A pupil, dat betekent dat er wat andere onderdelen op het programma stonden dan ze gewend waren.

De Atletics Champs start altijd met een team estafette. Dat is altijd leuk, iedereen moest 2 keer lopen en dat ging super. Ook hebben wij nog even de Mini//C/B pupillen aangemoedigd tijdens hun estafette.

Daarna moesten wij door naar de 60 meter horden waar er 4 nieuwe pr’s gemaakt zijn, met als uitblinker Yur. Die leek niet eens te hoeven springen. Hij liep de horden  zo mooi en soepel en dat was te zien in zijn tijd van 11,6 seconden.

Het volgende onderdeel was Vortex gooien. Er werden 3 nieuwe pr’s gegooid. Hier liet Tijs zien wat hij allemaal kan. Het was allemaal nieuw voor hem, en er is nog niet zoveel op getraind door hem, maar met de 21 meter die hij wist te werpen gaf hij de illusie het  al jaren te doen. En ook Julia liet even zien wat ze kon. Ze mocht van ons proberen om Eric te raken op 16 m, en dat lukte haar bijna, hij sprong alleen steeds weg ha ha.

Na drie onderdelen is het wel even tijd voor een pauze, er werd  wat  gegeten en gedronken, maar ook gewoon lekker samen gespeeld.

Wanneer de pauze om is, mochten wij naar de polsstok verspringbak. Hier werden 5 pr’s gesprongen. Jenn is hier duidelijk in het nadeel, omdat de stok wel bijna twee keer haar lengte heeft,  maar ze liet hier niets van merken en wist 2,55 m te springen. Ruby heeft hier ook een mooie pr gemaakt en wist 3,85 m te springen. Vic is nog aan het zoeken of hij links of rechts is hiermee, dus heeft hij vandaag daar tijd en aandacht in gestoken om te zien wat beter werkt. Dit is echt moeilijk, want denk maar eens even om van rechts naar links, dan moet dus alles andersom. De manier van de polsstok vastpakken, de aanloop, andersom langs je polsstok in de bak springen. Erg lastig allemaal maar hij deed het maar even, met als resultaat dat hij heel mooi de bak 3,20m in sprong.

Dan is het tijd om Kogel te stoten. Deze kogels wegen 2 kilo en die moeten onze pupillen echt weg stoten en dus niet gooien. Dit wist iedereen goed te doen. Ook hier weer flink wat PR’s, namelijk 5! Julia probeerde weer Eric te raken, grapje. Ze wist wel heel mooi 4,40 meter ver te stoten.

Hoogspringen was het volgende op het programma, dit was een heel spannend onderdeel, want iedereen leek vandaag kikkerbillen te hebben gegeten en sprongen super goed. Wij laten de pupillen altijd 10 cm onder hun vorige pr beginnen. En dan gaan wij steeds hoger wanneer ze het weten te halen. Dat maakt het zo spannend, iedereen moedigt elkaar aan en is trots op de anderen wanneer ze het weer gelukt zijn om nog hoger te komen. Jenn wist van 0,85 m naar 1,05m te gaan.

Julia van 0,95 m naar 1,05m. Voor Tijs was ook dit natuurlijk nieuw en liet hij even zien dat hij ook 1,05m kon springen. Yur deed daar nog even een schepje bovenop en hij wist van 0,80 m naar 1,10 m te gaan. Vic en Ruby stonden allebei op 1,10m met hun oude pr en wisten maar liefst 1,30 m te springen. Wauw, super knap allemaal.

Het laatste onderdeel was de 6 minuten durende loop  waarbij de pupillen in die tijd zo veel mogelijk afstand moesten proberen af te leggen. Dit was duidelijk iets wat Tijs en Julia goed kunnen, Tijs wist 1375 m te lopen en Julia 1325 m. Ruby had er het tweede rondje even moeite mee, maar hield vol en liep 1250m. Jenn en Vic liepen heel netjes hun eigen tempo en liepen 1100 m.

Ben je benieuwd naar alle records dan zijn deze terug te vinden op www.atletiek.nu

Wij hebben genoten van deze mooie ochtend tijdens de eerste AC wedstrijd, en wij zijn erg trots op onze 6 kanjers, om al hun prestaties maar vooral omdat ze het samen zo fijn en gezellig hebben, elkaar aanmoedigen, helpen, en een schouderklopje te geven als dat nodig is. Maar vandaag vlogen vooral de high five’s om ons oren, wat wil je ook met 27 nieuwe pr’s! Wij hebben zin in de volgende AC op 13 mei in Den Bosch en dan komen wij hopelijk met meer toppers.