Trainingsweekend 2023 voor pupillen en junioren

Zaterdag 25 maart verzamelden er zich zo’n 50 kinderen bij de kantine van GAC voor de aftrap van het trainingsweekend. Het trainingsweekend voor onze pupillen en junioren werd gestart met half uur durende warming-up over het gehele middenveld. Elk stukje gras werd benut met vele  verschillende oefeningen met ballen. Vervolgens waren er deze dag 4 blokken trainingen gepland met verschillende onderdelen. De onderdelen die aan bod kwamen waren horden, hoog, sprint, hurkhoog, vortex en polsstokhoog. Voor iedere categorie waren er door de trainers verschillende  trainingen nauwkeurig uitgewerkt die  met veel enthousiasme uitgevoerd werden door de kinderen. Ondanks een flinke bui tussendoor, maar een goede smoes om weer even dat lekkers uit het trommeltje op te eten,  bleven de kinderen sportief de trainingen volgen. Ook stond er een heuse bootcamp op het programma. Heerlijk nog eens in het natte en modderige  gras allerlei oefeningen doen; in ligsteun handje klap,  onder benen doorkruipen, een bergje op rennen…Alle trainingen en de bootcamp resulteerden in enorme honger bij de kinderen. De broodjes knakworst, de chocomel en zelfs het fruit ging er goed in! Na de lunch was er een korte warming-up voor de kinderen, maar er werd getwijfeld of dit werkelijk voor de kinderen was en niet voor de trainers. De trainers moesten namelijk erg hard lopen om niet getikt te worden door de kinderen! Het vierde blok volgde hierna en terwijl de A-pupillen en junioren nog een training kregen zaten de Mini/C/B-pupillen in de kantine voor een atletiekquiz. N.a.v. atletiekfilmpjes (o.a. over Femke Bol, Curandy Martina)kwamen er vragen. Vol aandacht keken ze naar de filmpjes. Met de enorme drang om te willen winnen werden de vragen beantwoord. Het was erg spannend , want de twee groepen wisten steeds gelijk te eindigen. Dit resulteerde in extra vragen die de beslissende uitslag gaf. Vervolgens speelden alle atleten nog heel fanatiek het spel Levend Stratego. De junioren en A-pupillen zaten zo in het spel dat ze nog niet in de gaten hadden dat de dag afgelopen was. Moe maar voldaan ging uiteindelijk iedereen naar huis.  Na vermoedelijk een goede nachtrust voor alle kinderen kon er zondag 26 maart weer gestart worden met de tweede erg natte dag van het trainingsweekend. Het leek of alle regen net op deze dag naar beneden moest vallen bij onze atletiekvereniging! Met het water tot aan de enkels, oplettendheid voor overstekende pieren en met in onze ooghoek eenden die zwommen in de plassen zijn alle kinderen gewoon vol goede moed de aangepaste wedstrijd gestart! De werp/stoot-en looponderdelen werden gedaan. We lieten de dag niet ‘ in het water vallen’ door al de regen, want wat is er nu leuker om met je groepje onder een partytent te lopen om naar het volgende onderdeel te gaan! Er ontstond zo ook nieuw onderdeel ; splash-vortex. En als we niet zo’n veel regen hadden gehad was het onderdeel standver ook niet gedaan. Verder hadden ze hierdoor ook een  keer een minder lange duurloop (400 en 800 meter)om zo sneller naar huis te kunnen voor een warme douche en met een goed excuus om warme chocomel met slagroom te mogen drinken! Kortom: De regen verpestte de dag voor alle kinderen totaal niet en iedereen heeft genoten!

Bij deze bedanken wij iedereen die dit weekend tot een succes heeft gemaakt: de sportieve en positieve kinderen, de geweldige organisatoren, de enorme inzet en flexibiliteit van alle trainers , de fantastisch helpende en coachende ouders, de geweldige verzorgers van het eten/drinken, de ijverige wedstrijdcommissie….iedereen die het trainingsweekend tot een geslaagd weekend heeft gemaakt BEDANKT! We kijken al uit naar een zonnig nieuw trainingsweekend!