Mini/C/B-pupillen sluiten laatste cross erg sportief af!

Zondag 5 maart gingen maar liefst 17 pupillen van start bij de Nederheide-Commanderije cross. De sportiviteit zat er al meteen in bij de start van de B-pupillen jongens. Zo stond Jelle al meteen geconcentreerd klaar om de ronde van 1430 meter te lopen en gaf  hij Roderique nog heel sportief de laatste instructies over de rondes. En met de opmerking dat het gaat om plezier hebben gingen beiden met mooie tijden de finish over. Jelle werd tweede met 6.11 minuten en in het hele Limbracross circuit werd Jelle ook zeer verdiend eerste met 2750 punten! Roderique liep heerlijk zijn eigen tempo en werd negentiende binnen 8.04 minuten. Vervolgens mochten de meisjes B-pupillen starten. Zij stonden heel gezellig met vieren naast elkaar. Sjors was samen met zusje Dirkje gekomen om o.a. hun grote fans, opa en oma, te laten zien hoe goed ze de rondes keurig kon uitlopen. Ze werd tiende met 8.19 minuten.  Jule liet zich niet gek maken door goedbedoelde tips, maar trok gewoon haar eigen plan. Ze liep een tijdje gezellig naast Sjors, maar ging toch even wat sneller en werd negende met 8.14 minuten. Onze atleet van de maand maart, Kris, heeft laten zien dat ze zich enorm verbeterd heeft gedurende het cross-seizoen. Deze keer werd ze zesde met een snelle tijd van 7.25 minuten. Mint wist de hele cross-competitie podiumplekken te behalen en werd nu ook eerste met 6.32 minuten. Met een gouden plak sloot ze het Limbracross-circuit af! De jongens Mini-pupillen  Xavier en Han hadden er ook zin in. Xavier had al vele dagen uitgekeken naar deze wedstrijd en finishte de 1100 meter met wat spanning in zijn lijf als eerste in 5.21 minuten. Net als Jelle behaalde hij bij het eindklassement van het Limbracross-circuit 2750 punten waarmee hij eerste werd! Han was erg enthousiast en liep, met een beetje een buitenbocht in de eerste ronde, ontzettend snel en finishte in 6.16 minuten. Hij werd vierde. De jongens C-pupillen Sem, Bram en Samuel hadden wat overwonnen. Zo was Sem kort geleden nog gevallen bij een training en was hij bang dat er weer iets ging gebeuren, maar hij stond nu toch gewoon weer gefocust klaar. Sem behaalde een elfde plek met 5.36 minuten. Bram is niet zo’n fan van rennen, maar toch deed hij heel sportief mee. En deze wedstrijd had hij misschien wel een doel voor ogen: koekjes eten en water drinken na de cross. Hij behaalde een mooie tijd van 5.52 minuten en werd veertiende van de vierentwintig. Samuel leek het eventjes wat moeilijk te hebben, maar zoals elke keer liet hij zich niet kennen en kwam hij de finish over in 6.22 minuten. Goed voor een tweeëntwintigste plek. Mini-pupil Jilke ging stilletjes bij de start staan en stond daarna stilletjes met rode wangen en een bescheiden glimlach op de tweede plek. In 5.48 minuten had ze de 1100 meter gelopen. Nele rent graag, maar het woord ‘ wedstrijd’ schrikt haar wat af. Toch deed ze mee en hoe! Ze wist met 6.09 minuten een hele mooie vijfde plek te behalen. Femke was wat teleurgesteld over haar prestatie, maar wij waren supertrots op haar!Deze cross was meer meters dan de andere crossen, maar ze wist toch maar zeker drie atleten achter haar te laten. Ze werd met 6.30 minuten achtste. Dirkje liep vrolijk haar eerste wedstrijd en werd tiende met 6.48 minuten. C-pupil Maud had het wat koud, maar liep zich warm naar een negende plek in 6.05 minuten. Kiki vond het startschot wat eng, maar met handen op haar oren en klopjes van handen van de trainster op haar schouders ging ze vol goede moed van start. Ze werd tiende met 6.14 minuten.

Zo hadden alle pupillen hun eigen dingen dat wat lastig/beetje moeilijk  was, maar allemaal hebben ze doorgezet, coachte ze elkaar en dat getuigt van grote mate van sportiviteit! Daar zijn wij trainers erg trots op! Voor ons zijn jullie allemaal winnaars!