Justen de Vries zilver in eindklassement Limbracircuit

Zondag 5 maart was de laatste wedstrijd van het Limbracrosscircuit. Op het parcours langs strandbad Nederheide kwamen de 8 junioren van de categorie U14 in actie. De jongens liepen 1960m en Justen de Vries was al een hele tijd gespannen. Dit was namelijk de dag waarop hij zijn doel wilde gaan behalen en een podiumplaats wilde bereiken in het totaalklassement. Hij maakte er een spannende race van maar wist 2 seconden voor zijn rivaal te finishen en behield daarmee zijn tweede plaats in het eindklassement. Gefeliciteerd Justen, met je zilveren medaille.

Stijn van den Berg begon relaxt aan zijn achtste en laatste cross van het seizoen. En ondanks zijn blessure van de laatste paar weken liep hij een mooie race en kwam over de finish in een tijd van 9,06 min.

Bij de meisjes U 14 stonden 5 GAC’ers aan de start. De meiden hadden tijdens de warming-up al genoeg lol gehad om de dag te laten slagen. De cross zelf verliep op 1 valpartij na prima. Luna Jonkers kwam van de GAC-meisjes verrassend als eerste over de finish. Dit was Luna’s eerste cross en het opbouwen van de race was misschien nog moeilijk, maar het was duidelijk dat ze tegen het einde nog voldoende energie overhad. Luna eindigde op een 15e plaats. Puk Geerts is deze winter conditioneel sterker geworden. Ze verdeelde de snelheid goed over de 1600 meter en eindigde in een mooie tijd van 7,36 min. Twee seconden later zagen we Cleo Verhoeven over de finish komen die haar hand niet omdraait voor 1600 meter hardlopen. En dat geldt trouwens ook voor Lonne Ploegmakers. Zij nam niet eerder deel aan het Limbracross-circuit, maar kwam over de finish in een knappe tijd van 7,41 min. Lisa Schrama heeft, net als Puk, aan 3 crossen deelgenomen in de afgelopen maanden. Vandaag eindigde ze in een tijd van 7,50 minuten, op de voet gevolgd door Noor Ploegmakers die in 7,52 over de finish kwam.

Dit was de afsluiting van het winterseizoen. De komende maanden staan in het teken van de baanwedstrijden en we hopen veel atleten van deze categorie te zien uitkomen op de diverse (competitie)wedstrijden.