GAC-trainers blijven investeren in kennis

Afgelopen zaterdag werd er bij GAC flink geïnvesteerd in kennis delen en vergaren. Terwijl de jeugd de ochtendtraining afrondde en de midden en lange afstandslopers terug kwamen uit het bos, startte Martijn en Sonja met een groep trainers, in het kader van train de trainer, om verschillende atletiek onderdelen door te lopen. Intussen druppelde de kantine vol met hardlooptrainers uit de omgeving, waaronder drie GAC trainers. Ondanks het aantrekkelijke zonnetje verdiepten zij zich de rest van de dag in het maken van schema’s voor hardlopers. Onder leiding van Bart Raijmakers, docent bij de Atletiek Unie, werd geleerd hoe belangrijk het is dat schema’s schrijven begint met een goede analyse door de trainer van de begin situatie. Volgend op de afstemming van een realistisch doel tussen atleet en trainer, om uiteindelijk een planning in te richten om het doel te gaan realiseren. In groepjes van drie gingen de trainers aan de slag met opdrachten om tot een planning te komen. De sfeer zat er goed in en ideeën en kennis werden volop met elkaar gedeeld. Al met al een zeer waardevolle investering van de zaterdag, zodat GAC atleten nog beter ondersteunt kunnen worden.