A pupillen naar Nederheide Commanderije cross op 5-3-23

Vandaag was het zover, de laatste cross van de Limbra Cross Competitie. Ditmaal georganiseerd door onze eigen GAC in Milheeze. Van onze A pupillen waren er vandaag wat meer aanwezig. Zo meldde Vic, Vigo, Stijn, Julia schrama, Imke, Pien en Ruby zich om deze langere cross te lopen. Nadat iedereen zijn startnummers had gekregen,  zijn Sandra en Marieke met onze kids begonnen met de warming up. Eerst even rustig aan wat oefeningen en daarna hebben wij de het parcour een keer gelopen zodat het voor iedereen duidelijk was waar ze heen moesten. Sommige zagen wel een beetje op tegen de lengte van het parcour, 1630m is niet niets. Maar daar was tijdens de cross zelf niets van te merken. Onze 3 mannen mochten om 13:25 starten. En omdat ze al op tijd aan de start stonden konden ze een snelle start maken, waar Stijn al snel een koploper was. Gevolgd door Vigo die erg goed de pas erin had, en daarna door Vic die mooi zijn eigen tempo liep. Stijn gleed helaas bijna uit waardoor hij iets tijd verloor, maar hij zette  met 7 min 22 sec een mooie tijd, gevolgd door Vigo die er precies 11 seconden langer over deed. Heerlijk om te zien hoe Vigo geniet van de loop. Je ziet hem hierin groeien. Ook Vic doet lekker zijn eigen ding. Geweldig, zo hoort dat. Vic kwam met 8 min 51 sec over de finish.

Ook de Dames waren er klaar voor. Bij het verzamelen bij de start is er dan ook de grootste lol. Er worden nog wat grapjes gemaakt en Julia krijgt nog een aanmoediging van haar grote zus. En die gaf nog een tip over het parcour wat al fluisterend aan alle GAC dames werd doorgegeven zodat ze er allemaal van kunnen profiteren.  Imke heeft altijd erg veel zin in de Cross maar ze vergeet altijd nog even te gaan plassen dus ook vandaag ging deze dame met een volle blaas de Cross in. Maar dat maakte in de prestatie niets uit. Ze gaat er vol voor en liet dit ook zien door als eerste van de gac meiden over de finish te komen met 7 min 37 sec. Op haar hielen gevolgd met een net zo enthousiaste Julia die er 5 seconden langer over deed dan Imke. Ook Ruby die eigenlijk dacht dat dit te ver zou zijn en ze er niet zo goed zou lopen liet even iets anders zien en kwam kort na Julia met 7 min 51 sec over de finish. Pien van Lith die ook even schrok van de lengte van het parcour ging lekker haar gang en liep vrolijk de cross in een mooi constant tempo uit en kwam met een tijd van 8 min 25 sec aan bij de finish. En dat terwijl onze dames heel erg schrokken van de start want ineens was het startschot er al, iets eerder dan de geplande 13:40.

onze Toppers hebben het weer goed gedaan. wat zijn wij trots op ze. Alle prestaties van onze puppillen en clubgenoten zijn terug te vinden op www.limbracross.nl . En zoals ik altijd al schrijf, wat een gezelligheid. iedereen heeft lol met elkaar en moedigt elkaar aan. Wij  kijken  terug op een mooi cross seizoen. Maar nu gaan wij eerst genieten van de Athletic Champs, om het volgende cross seizoen weer fris en fruitig van de partij te zijn.