Thuiswedstrijd voor onze mini-c-b pupillen

Vandaag (4-2-2023) stond de derde indoor wedstrijd op het programma. Deze werd georganiseerd door onze eigen club. Er kwamen 11 enthousiaste mini-c-b pupillen naar de sporthal in Gemert toe om te laten zien hoe goed ze tijdens de trainingen geoefend hebben. Voor Han, Jilke en Maud was het vandaag extra spannend, want het was voor hun de eerste wedstrijd.

Alle kinderen hebben het super goed gedaan. Er zijn maar liefst 35 nieuwe persoonlijke records behaald!

Na een gezamenlijke warming-up, gegeven door Tessie. Gingen we starten met medicienbal stoten.

Bram had voor de wedstrijd nog gezwommen, maar liet zien dat hij nog wat kracht had bewaard. Hij stootte de medicienbal naar een nieuw persoonlijk record van 3.90 m. Soof en Maud stootten de medicienbal naar 3.40 m, voor beide dames een nieuw persoonlijk record.

Ook Luc liet zien dat hij goed had geoefend op dit onderdeel en kwam tot 5.70 m, wat voor hem een nieuw pr is.

Na het medicienbal stoten was er een korte pauze. Daarna gingen we verder met de 35 meter horden. Femke en Samuel waren beide over een horde gevallen, maar lieten zich niet kennen en gingen na de val weer van start. Echte kanjers!

Femke sprintte tot een snelle tijd van 6.8 sec en Samuel kwam tot een mooie tijd van 7.8 sec. Voor beide een nieuw persoonlijk record.

Voor de wedstrijd lag Sem nog in het zwembad voor de zwemles. Hij had nog niet al zijn kracht verloren en sprintte tot een tijd van 7.1 sec. Ook voor hem een nieuw pr. Han moest in het begin even wennen aan de horden, maar kwam tot een mooie tijd van 9.5 sec, wat voor hem een nieuw pr is.

Toen was het onderdeel hurkhoog aan de beurt. Bij dit onderdeel werden maar liefst 9 nieuwe persoonlijke records gesprongen. Jilke kwam tot een hoogte van 0.65 m. Femke, Jule en Han sprongen over de 0.70 meter. De C-pupillen Samuel, Maud en Sem lieten mooie sprongen zien en kwamen tot een hoogte van 0.75 meter. Luc heeft al vaak geprobeerd om over de 0.80 meter te springen. Tot zijn grote vreugde lukte dit vandaag. Mint sprong vandaag tot grote hoogte en kwam tot 0.95 meter.

Als laatste onderdeel gingen we 35 meter sprinten. Ook hier lieten de kinderen zien dat ze hard kunnen rennen. Bram sprintte onder aanmoedigingen van zijn broer tot een mooie tijd van 9.2 sec.

Mint won een paar keer haar serie en snelde naar een mooie tijd van 5.9 sec.

Ook de dames Soof, Jilke en Jule lieten zien dat ze hard kunnen sprinten. Zij kwamen tot de volgende tijden; Jule, 7.2 sec, Jilke, 7.5 sec en Soof 7.1 sec.

Tijdens de wedstrijd werden de kinderen aangemoedigd door verschillende familieleden die waren komen kijken. Ook moedigden de kinderen elkaar onderling aan. Dit leverden mooie resultaten op, waarbij verschillende kinderen op het podium kwamen.

De uitslag:

Mini pupillen meisjes: Femke werd eerst en Jilke tweede.

C pupillen meisjes: Maud werd derde en Soof vierde.

B pupillen meisjes: Mint werd eerste en Jule tiende.

Mini pupillen jongens: Han werd tweede.

C pupillen jongens: Samuel werd tweede, Sem derde en Bram zesde.

B pupillen jongens: Luc werd tweede.

De trainers zijn weer trots op deze kanjers!