Indoor A-pupillen 4-2-2023 in Gemert.

Na de indoor in Volkel en den Bosch mochten wij nu lekker “thuis” blijven. GAC organiseerde een indoor in de sporthal van Gemert. Daar kwamen maar liefst 13 van onze a-pupillen laten zien wat ze in hun mars hebben. Voor sommige was dit nieuw en andere draaien al wat rondes mee.

Er werd heel fijn een gezamenlijke warming up gegeven door Tessie, die sinds kort op donderdag onze dames en heren de fijne kneepjes van atletiek gaat bijbrengen. Ze wist alle deelnemers van de mini, c, b en a pupillen warm te laten lopen met verschillende oefeningen.

Wij waren met te veel pupillen om een team te vormen dus werden Joes, Sebas, Stijn, Vic, Joy, Saar, Julia en Isa in team 3 begeleid door Erik, en mochten Niels, Vigo, Ruby, Jip en Imke samen met 4 jongens van ATV Venray in team 1 onder begeleiding van Marieke hun prestaties neerzetten. Imke begon al met een achterstand qua conditie omdat ze deze week ziek was, maar bikkel dat ze is, heeft ze de 35m. horden netjes gelopen, waarna het leek dat het goed ging, maar helaas lukte het bij het hoogspringen echt niet meer en is ze heel slim thuis onder de wol gegaan.

De kop ging eraf met 35 meter horden die voor iedere pupil een nieuwe pr met zich mee bracht. Zelfs bij Jip die met de eerste loop helaas met een horde mee omviel en daarbij haar enkel blesseerde. Maar na even koelen en wat rust, liet Jip weten dat het wel weer ging en deze dame zette nog even een nieuwe pr van 7,0 sec. Ook Isa zette deze tijd neer. Bij de mannen wist Stijn wederom de illusie neer te zetten alsof hij over de hordes heen liep, met zoveel gemak, een mooie tijd en pr van 6,2 sec. Ook Sebas die gewoon doorliep terwijl hij een horde omver sprong maakte een mooie tijd van 6,7 sec. Voor Niels is dit allemaal vrij nieuw, maar dat liet hij niet merken. met amper 3 maanden trainen bij GAC parkeerde hij een mooie tijd van 7,7 sec bij dit lastige onderdeel.

Daarna mocht team 1 naar het hoogspringen waar Joy en Julia maar liefst 5cm hoger sprongen dan hun oude PR en Isa deed daar nog eens 10 cm bovenop. Joy sprong 90cm, net als Saar die dit mooie record al eerder had gezet, Julia 95cm en Isa maar liefst 1 meter.

Toen team 3 aan de beurt was met hoogspringen blonk Joes uit die wist een nieuw pr neer te zetten van 1,10 m dat was 5cm hoger dan zijn vorige pr.

Met de sprint die wij weer gezellig met beide teams samen mochten doen lieten Niels en Vigo zien wat ze konden. super netjes met een mooi constante loop keer op keer wisten ze een tijd van 6,8 sec. (Niels) en 6,7 sec. (Vigo) te sprinten.

Terwijl team 1 aan het hoogspringen was mocht team 3 gaan kogelstoten. Vic verpletterde zijn oude pr met maar liefst 1,20m en wist de kogel op 5,5 m te stoten. Ook Joes wist behoorlijk veel verder te stoten met 90cm meer  haalde hij 5,7m. Bij team was de uitblinker Ruby, die gooide 20 cm verder dan haar oude pr en raakte de 6m.

Voor Ruby was dit samen met haar mooie tijden van de horde en sprint en haar hoogspring prestatie genoeg om de tweede plek te bemachtigen.

Er werden in het totaal 36 pr’s behaald. Super knap van onze A-pupillen. Wat zijn wij trots op onze toppers. En weet je wat het mooiste en fijnste van onze club is? Nou dat echt iedereen de andere allemaal aanmoedigde, elkaar tips gaven, elkaar even een schouderklopje of knuffel gaven als het even niet ging, en vooral veel lol hebben met elkaar. Het was een gezellige wedstrijd en wij kunnen niet wachten tot de Athletic Champs gaan starten, hopelijk gaan dan al deze toppers en meer mee om te laten zien wat wij als A-pupillen van GAC allemaal kunnen.