GAC Indoor Molenbroek junioren U14

Op zaterdag 4 februari was onze eigen wedstrijd in sporthal Molenbroek Gemert. Om 13.00u kwamen 12 van onze atleten binnen met veel zin en de wil om goede prestaties neer te zetten. De D-junioren (junioren U14 is de nieuwe naam) waren ingedeeld in 3 aparte groepen, namelijk jongens, meisjes 1e-jaars en meisjes 2e-jaars. Er stonden 3 onderdelen op het programma: hoogspringen, 35 m sprint en kogelstoten.

Voor Cleo was vandaag de eerste wedstrijd, wel wat spannend, maar gelukkig had ze supporters meegenomen, die op de tribune zaten om haar te ondersteunen en aan te moedigen. Voor Eva was het de tweede wedstrijd, dus voor haar ook nog nieuw en spannend. Zij heeft wel al meegedaan met de Indoor in Volkel. Fijn dat jullie nu ook meedoen!

Na de spieren te hebben opgewarmd stond het onderdeel hoogspringen op het programma. Iedereen begon netjes met uittellen van waar het beste de aanloop kon worden genomen. Jeugdprinses Maud en haar adjudante Fenne hadden in de ochtend al de carnavalskrant rondgebracht in Gemert, dus zij stonden al extra opgewarmd aan de start. Of het hier aan lag is niet bekend, wel haalden ze allebei een nieuw persoonlijk record op dit onderdeel. Maud sprong netjes over een hoogte van 1,10m. Helaas sprong ze bij een poging tegen de lat aan, waardoor de lat tegen haar arm en been kwam. Ze had hierdoor even wat pijn, maar liet zich niet uit het veld slaan en ging dapper weer klaarstaan voor een nieuwe poging. Fenne vloog ook over de lat heen, het lukte haar om over een hoogte van 1,20m heen te komen. Ze waren allebei erg trots op het resultaat. Voor Noor was het ook een mooi moment voor een nieuw record, 1,10m! Eva evenaarde haar pr van de vorige wedstrijd in Volkel, namelijk 0,95m. Daar sprong ze nu ook goed overheen. Ook Neeltje lukte het om haar pr van 1,05m nogmaals te springen.

Het volgende onderdeel was de 35m sprint. Dat was wel spannend, want dat betekent bij de D-junioren maar 1 poging ipv meerdere keren. Dat is even wennen voor de 1-jaars atleten dus het is belangrijk meteen zo goed en snel mogelijk over de baan te sprinten. Een paar atleten hebben wel moeite met het harde startschot, dat klinkt binnen bij een indoorwedstrijd nog harder dan buiten. Maar goed, de focus ligt op de wedstrijd. De atleten lieten zien toch als een speer te kunnen gaan. Fenne en Eva moesten het als eerste tegen elkaar opnemen. Fenne haalde een tijd van 6,2s en Eva 6,8s. Neeltje en Maud moesten in dezelfde serie en waren even snel, in 6,3s over de eindstreep. Noor mocht in de laatste serie aantreden en zette een tijd neer van 6,8 s. Goed gedaan meiden, deze supertijden betekenden voor iedereen een persoonlijk record!

Als laatste het kogelstoten. Ook hiervoor stonden de atleten gedreven aan de start en dit leverde mooie resultaten op. Ze mochten ieder 3 pogingen doen. Noor deed haar best en met resultaat, ze legde de kogel in haar nek en stootte naar een afstand van 5,28m. Zo ver  ze nog niet eerder gestoten. Eva wist ook haar afstand van de vorige keer te verbeteren en stootte wel 5,67m! Maud haalde een afstand van 4,71m, wat ook genoeg was voor een pr. Fenne verbrak haar record en stootte de kogel naar 6,84m. Neeltje had eerder al eens verder gestoten, maar haalde nu toch 5,29m.

Bij de 2e jaars meisjes D sprongen een paar resultaten eruit. Lisa Schrama behaalde allemaal persoonlijke records. Ze sprong 1,30 hoog en bij het kogelstoten landde de kogel op 7,75 meter. Bovendien was ze het snelste van alle meisjes op de sprint. Ze haalde zoveel punten dat ze na alle onderdelen op de tweede plaats eindigde.

Puk Geert kwam dicht bij haar pr bij het hoogspringen en sprong over een hoogte van 1,10m. Cleo stootte de kogel erg ver, zeker voor een eerste wedstrijd en kwam tot een afstand van maar liefst 7,11 meter.

Jongens junioren U14

Bij het sprinten van de jongens viel het op dat ze allemaal nagenoeg dezelfde snelle tijd hebben gelopen. Levi v/d Akker, Stijn v/d Berg en Timo van Daal haalde alledrie een tijd van 5,8 seconden. Justen zat daar heel dichtbij met 5,9s. Verder behaalden Levi, Stijn en Justen allebei een pr bij het kogelstoten. Het hoogspringen ging vooral goed bij Timo. Hij sprong over 1,35 meter en ook het kogelstoten ging hem goed af. Hij stootte de kogel naar 8,12 meter. Deze prestaties leverde hem uiteindelijk een tweede plaats op. In het eindklassement. Een prima prestatie.

Wauw, wat een goede resultaten allemaal! En een heel leuke en gezellige wedstrijd. Het is ook mooi om te zien hoe jullie er ook voor elkaar zijn en elkaar motiveren en aanmoedigen! Jullie mogen trots op jezelf zijn.