Sportief weekend voor de CD-junioren

Het weekend van 21 en 22 januari stond in het teken van de indoor in Apeldoorn en de Limbracross in Helden. Stijn van den Berg deed zelfs aan beide wedstrijden mee.

Verloscross in Helden

Justen de Vries, die niets liever doet dan lange afstanden lopen, was weer helemaal in zijn nopjes in Helden. Tijdens de vorige cross ging het even wat minder omdat hij ziek was geweest en zijn conditie nog niet helemaal op peil was. Maar in Helden was daar niks meer van te merken en liep hij na 2112 meter naar een uitstekende derde plaats in een tijd van 8,46 minuten. Zo klimt hij steeds een beetje hoger in het Limbra klassement, waar hij nu op de zevende plaats staat.

Stijn doet iedere cross mee en dat werpt zijn vruchten af. Hij gaat steeds een beetje beter lopen en eindigde deze keer in een hier en daar nog besneeuwd parcours in de middenmoot in een tijd van 10,01 minuten.

Indoor Apeldoorn

5 junioren gingen zaterdag/zondag naar Apeldoorn voor de nationale CD-spelen. Bij de D-junioren liepen vier atleten de 60m sprint, waarbij Puk een PR liep van 9,57, bijna vier tiende van een seconde sneller dan dat ze ooit eerde had gedaan. Dat had ook te maken met haar supersnelle start.

Ook Lisa liep een snelle sprint. De start was juist iets minder snel, maar Lisa maakte dat in haar sprintrace ruimschoots goed. Ze miste helaas op een tiende na de halve finale, wat het voor de fans op de tribune allemaal heel spannend maakte. Lisa nam ook deel aan het kogelstoten. Ze stootte de kogel naar een mooie 6,99 meter.

Stijn van de Berg liep ook de 60 meter sprint. Hij ging als een speer uit het startblok en ook hij maakte het spannend door als derde te eindigen in zijn serie, terwijl de eerste twee naar de halve finale mochten. Maar zijn tijd van 9,42 seconde was helaas niet voldoende om door te gaan, maar hij was wel weer een persoonlijk record rijker.

Timo deed deze dag mee aan drie onderdelen. Het hoogspringen ging niet helemaal naar zijn zin, maar hij haalde een mooie hoogte van 1,30 meter. Hij vond dat de sprint niet goed ging, omdat hij in zijn serie ene zesde plaats behaalde. Maar toen hij hoorde dat hij zijn oude PR had verpulverd met maar liefst een halve seconde was hij gelukkig toch tevreden. Het kogelstoten was zijn derde onderdeel. Daarbij kwam hij in de finale terecht van de 12 beste jongens junioren D. Met een afstand van 7,85 eindigde hij als 11e. Een prima prestatie.

Op zondag was het de beurt aan Ella bij de C-junioren. Ze begon met de 60 meter horden, waar ze maar liefst een hele seconde van haar persoonlijke record afliep en met 9,95 seconde gemakkelijk door ging naar de halve finale, waar ze vervolgens zelfs nog tot 9,94 seconde kwam. De 60 meter sprint en haar verspringen begonnen precies tegelijkertijd, wat tot enige frustraties leidde omdat onduidelijk was hoe ze nu aan de start kon verschijnen van de sprint. Uiteindelijk vertaalde dit zich in een supersnelle tijd van 8,49 seconde en een plaats in de halve finales, met 3 keurige verspring sprongen tussendoor (4,44 meter) kwam ze enigszins vermoeid in de halve finale van de 60 meter toch nog tot 8,75 seconde. Al met al een wedstrijd met onze toekomstige toppers, waar iedereen tevreden op terug kan kijken.

Verspringen Ella in Apeldoorn