Koude Verloscross voor de Mini/C/B-pupillen in Helden

Op zondag 22 januari gingen 6 pupillen naar de Verloscross in Helden. Na een warming-up mochten de B-pupillen starten met hun ronde van 1282 m. Jelle en Mint stonden al vroeg bij de startlijn en kris sloot wat later aan. Naast elkaar stonden ze vol concentratie te wachten op het startsein. Het startsein werd gegeven en alle drie gingen ze ervoor! De fietser voorop moest een tandje bijzetten, want Jelle kwam dicht in de buurt van hem! Met een mooie tijd van 5.35 minuten werd hij dan ook eerste. Ook Mint was niet te stoppen en werd eerste met een tijd van 5.55 minuten. Kris liet zien dat ze ook een kanjer is en deze wedstrijd  vloog ze de route met de vele bultjes en wat sneeuw over. Ze finishte met een mooie tijd van 7.20 minuten en behaalde daarmee een negende plek. Daarmee kon ze tevreden nog even heerlijk in de speeltuin spelen. Daarna waren de Mini-en C-pupillen aan de beurt met twee keer een ronde van ruim 400 meter. In een deelnemersveld van totaal ongeveer 50 atleten, die erg hard van start gingen, wist C-pupil Samuel en de mini-pupillen jilke en Xavier mooie resultaten te behalen.  Samuel werd zeventiende met een tijd van 4.32 minuten. Voor de uitslagen van de Mini-pupillen moesten we erg lang wachten.  Maar het wachten werd beloond! Xavier had deze middag dubbel feest want hij was jarig en werd eerste met 3.56 minuten! Ook voor jilke was het feest, want zij werd tweede met een mooie tijd van 4.06 minuten. Speedy was dan ook supertrots dat hij met Jilke mee het podium op mocht. Naast Speedy zijn wij trainers ook weer supertrots op onze atleten. Voor ons staan ze allemaal op een eerste plek omdat ze elke keer weer meedoen, doorzetten en er veel zin in hebben! Dus ondanks koude handen en voeten van het wachten konden we toch met een glimlach op ons gezicht naar huis!