Indoor wedstrijd Dordrecht

Zaterdag 28 januari waren het Bas van de Burgt en Ella Sponselee die aan een druk bezochte indoorwedstrijd in Dordrecht in de fortius hal deelnamen. Bas die in voorbereiding op het NK meerkamp komend weekend wat wedstrijdritme wilde opdoen, kwam sterk aan de start op de 60m horden, waar hij met 8,68 seconde weer sneller was dan de afgelopen jaren. Ook met het polsstokhoogspringen liet hij zien dat deze trainingen vruchten afwerpen en verbeterde zijn eigen clubrecord tot 4.30 meter. Op zijn afsluitende 60 meter bleef hij met 7,75 seconde ook dicht bij zijn eigen persoonlijke record. Met de vorm zit het dus wel goed.

Ella Sponselee is dit seizoen ook al aardig op dreef, na een sterk optreden vorige week tijdens de nationale C indoor, kwam de meerkampster in Dordrecht uit op de 60m horden, verspringen en polsstokspringen. De horden liep ze in 10,30 seconde, slecht enkele tienden boven haar recente PR. Het verspringen begint weer wat vorm te krijgen met sprongen van 4.48m, 4.49m en 4.50m (pr van 4.57m) en op het moeilijke onderdeel polsstokhoogspringen wist zijn eenvoudig de 2.20 meter te overbruggen. Keurige prestaties.