Min/C/B pupillen in Volkel

Op zaterdag 3 december namen 7 enthousiaste Mini/C/B pupillen, allemaal voor de eerste keer, deel aan de Indoor wedstrijd in Volkel. Deze wedstrijd was georganiseerd door AV de Keien uit Uden.

Tijdens het opspelden van de nummers merkten de trainers al dat Femke, Sem, Samuel, Bram, Jule, Mint en Luc zin in de wedstrijd hadden. Bij de gezamenlijke warming-up waar alle pupillen tegelijk aan meededen, deden onze kanjers fanatiek mee.

Het eerste onderdeel was hoogspringen. De kinderen lieten zien dat ze tijdens de trainingen goed hebben geoefend. Er werden maar liefst 5 persoonlijke records gesprongen! Femke haalde een mooie hoogte van 0.70 meter. Sem en bram sprongen tot een hoogte van 0.80 meter. Samuel behaalde 0.85 meter en Jule sprong 0.90 meter.

Daarna was het onderdeel 30 meter horden aan de beurt. Omdat dit onderdeel alleen indoor wordt gedaan haalde alle kinderen een nieuw persoonlijke record. Luc vloog over de horden heen, hij merkt niet eens dat er horden staan. Zijn eindtijd werd geklokt op 5.7 sec. Ook Jule en Femke gingen goed over de horden heen en klokte een eindtijd van 6.5 sec en 6.8 sec.

Na een korte pauze stonden onze atleten alweer klaar voor de 30 meter sprint. Hier lieten de kinderen zien dat ze tot na de finish streep door bleven lopen. Mint had eerder op de dag al een hockeywedstrijd gespeeld, maar daar merkte wij bij de sprint niets van. Ze klokte een mooie eindtijd van 5.3 sec. Sem en Samuel lieten ook zien dat zij goed kunnen sprinten. Sem had een mooie tijd van 5.7 sec en Samuel klokte 6.2 sec bij de eindstreep.

Na het sprinten gingen we meteen door naar het laatste onderdeel medicienbal stoten.

De kinderen gingen geconcentreerd klaar staan en de medicienbal werd met een mooie boog weggestoten. Bram stootte de medicienbal tot een mooie afstand van 3.40 meter. Mint en Luc lieten zien dat ook zij de medicienbal ver kunnen stoten. Mint had een afstand van 5.40 meter en Luc had een afstand van 5.10 meter.

Alle kinderen hebben goed hun best gedaan en hebben elkaar aangemoedigd en dat resulteerde in de volgende einduitslag.

Femke haalde een mooie eerste plaats bij de mini-pupillen meisjes.

Mint behaalde een mooie tweede plaats en Jule een mooie elfde plaats bij de B-pupillen meisjes.

Sem werd vierde bij de C-pupillen jongens en bij deze categorie werd Samuel vijfde en Bram zevende.

Luc had een mooie zevende plaats bij de B-pupillen jongens.

De trainers zijn trots op deze kanjers!

De volgende indoor wedstrijd is op zondag 29 januari in Den Bosch.