Junioren op indoor Volkel

Op 3 december was het weer tijd voor de jaarlijkse indoorwedstrijd in Volkel. Een leuk gezelschap van 7 Gemertse junioren nam hieraan deel.

Bij de jongens was het Timo van Daal die het podium op mocht met een hele knappe 3e plaats in het meerkamp klassement. Hij deed dit door de 30m te sprinten in 5,2 seconde, 1.30 meter bij het hoogspringen te springen en door de kogel 8,20 meter ver te stoten. Hiermee stootte hij maarliefst anderhalve meter verder dan de nummer 2 en behaalde hij een nieuw persoonlijk record.

Stijn van de Berg kwam als eerstejaars D-junior voor het eerst uit bij een junioren wedstrijd en dat deed hij heel verdienstelijk. Zijn serie sprint won hij met een tijd van 5,3 seconde, bij hoog behaalde hij 1,10 meter en de kogel kwam tot 5,07 meter.

Tim Esselink moest als enige de eer van GAC hooghouden bij de C-junioren en met drie persoonlijke records kon dat niet beter. Zijn prestaties waren 5,3 seconde op de sprint, 1,20 meter hoogspringen en 5,48 meter met kogelstoten.

Bij de meisjes D-junioren hadden we 4 atleten aan de start van de meerkamp die alle vier ook voor het eerst aan een juniorenwedstrijd deelnamen. Op van de zenuwen namen Fenne Hurkens, Neeltje van der Zanden, Pleun van der Kemp en Eva Esselink plaats in de startblokken voor de 30 meter sprint. Met snelle tijden van respectievelijk 5,5 – 5,6 – 5,6 en 5,9 seconde was het ijs gebroken en kon het plezier beginnen. Bij het kogelstoten en het hoogspringen was het voornamelijk heel gezellig, maar ook de prestaties waren goed. Fenne kwam tot 5,73 en 1,10 meter, Neeltje tot 5,69 en 1,05 meter, Pleun tot 5,40 en 0,95 meter en Eva tot 5,26 en 0,95 meter.

Al met al een wedstrijd waar iedereen tevreden was met zijn/haar prestaties en we kijken uit naar de volgende wedstrijd.