Goede opkomst jeugd bij Topvorm Kerstloop

Pupillen mini/C/B

Tweede Kerstdag waren 13 atleten van de Mini/C/B-pupillen van GAC in topvorm! Na een verkenning van het parcours, met allerlei oefeningen onderweg, konden ze om 10.15 uur gaan starten. Tussen een grote groep jeugd werd er gestreden om zo snel mogelijk de 1.1 km. te lopen. Naast onze leden zagen we ook broertjes van onze leden en ‘oud’ leden die ook de smaak te pakken hadden en mee deden. Maar na 5.06 minuten kwam dan toch als eerste jongen, lid van onze vereniging, Jelle Leenders binnen. Met gemak en een lach op zijn gezicht liet hij een A-pupil achter zich. Als derde jongen kwam Xavier Mostard binnen met een mooie tijd van 5.26 minuten. Bram Jonkers was ook weer van de partij en hij kwam met zijn mooie kerstmuts als achtste binnen.  Samen met zijn broer hadden ze de ronde al wel 3 keer geoefend en dat zorgde er voor dat hij een mooie tijd van 6.09 minuten neerzette. Sem van de Laar had het wat moeilijk omdat hij nog maar kort geleden ziek was geweest. Toch wist hij een tiende plek te behalen met 6.17 minuten. Samuel Dekkers moest het o.a. opnemen tegen zijn broertjes. Met een elfde plek binnen 6.23 minuten finishte hij tussen zijn broertjes in. Han Schwaner ging hard van start en hield ook een flink tempo lang vol. Hij werd twaalfde met 6.29 minuten.

Bij de meisjes wist Mint, die er elke wedstrijd wel bij is, met 5.22 minuten een zesde plek te behalen. Jilke van Erp, Nele Bongers, Maud van der Veen en Noek van Gemert zijn nog maar net gestart bij GAC, maar gezien de resultaten was dat niet te zien. Jilke werd tiende met 6.19 minuten, Nele twaalfde met 6.43 minuten en Maud, die ontzettend dapper doorzette,  vijftiende met 7.50 minuten. Noek was gestart en heeft enorm haar best gedaan, maar voor een eerste keer was het net wat te veel. Tess is al een tijd lid en wilde nog even laten zien wat ze in huis had voordat ze met een andere sport gaat starten. Ze werd veertiende met 7.42 minuten.

Pupillen A

Deze kerstloop zou de laatste zijn voor Jazz Huijbers, maar helaas was ze ziek en kon ze niet mee

doen. Wij hebben haar gemist. Gelukkig waren er nog een aantal A-pupillen die bij de start stonden te popelen. Op de 1,1 km waren het er 4 die vol goede zin van start gingen. Stijn Jonkers werd 2e bij de jongens met een tijd van 5.10, Pien van Lith, Ruby van Schijndel en Julia Schrama liepen ook super goed en haalde ook mooie tijden. Ruby kwam op 5.18, Julia op 5.24 en Pien op 5.54 binnen. Onze Imke van de berg liep mee met de 2,5 km en haalde daarmee een hele mooie 3de plaats met 12.16 minuten. Wat hadden wij ook een geluk met het weer: tijdens het inlopen, de loop zelf en de prijsuitreiking hielden wij het lekker droog.

Justen en Maud eerste bij de 2,5 km jeugdloop

Bij de junioren deden een aantal kinderen mee met de 2,5 km jeugdloop en dat pakte voor Justen de Vries en Maud Jansen heel goed uit. Justen stond op het hoogste podium bij de jongens in een tijd van 10.13 minuten. Maud finishte in 11.24 en werd eerste bij de meisjes. Stijn van den Berg was ook in goede vorm en behaalde een mooie derde plaats in 11.51 minuten

Cleo Verhoeven liep voor het eerst een langere afstand. Ze had er veel zin in en ze liep de 2,5 km heel ontspannen naar de finish. Ze noteerde een prima tijd van 13.43 minuten. Ze werd daarmee zevende. Lisa Schrama en Puk Geerts doen allebei mee in het Limbra crosscircuit, dus deze twee vriendinnen draaien hun hand niet meer om voor een wegwedstrijd van 2,5 km. Ze liepen hun ronde gezellig samen om tegelijk over de finish te komen in een tijd van 13.17 seconden. Ze eindigden daarmee op de vierde en vijfde plaats.

C-junioren

Bij de oudere junioren deden Danique Adriaans en Ella Sponselee mee. Danique liep de 2,5 km en werd daarbij tweede bij de dames in 14.26 minuten. Ella kwam een vriendin tegen en samen liepen ze de 5 km. Zij kwamen gezamenlijk over de finish en Ella behaalde daarmee een persoonlijk record met een mooie tijd van 23.27 minuten.