Podiumplaatsen voor Gemertse lopers in Tegelen

Zondag 13 november was het tijd voor wedstrijd nummer drie in het Limbracrosscircuit 2022-2023.
De wedstrijd werd georganiseerd door Scopias uit Venlo en na een aantal jaren uitgeweken te zijn
naar een ander parcours werd dit jaar toch weer gekozen voor Klein Zwitserland in Tegelen.
Een zevental lopers van de Gemertse Atletiek Club kozen voor de lange wedstrijd over ongeveer
negen kilometer.
Van deze zeven was het Stefan van Oosterwijk die als eerste GAC-er de finishlijn passeerde. De
marathon is zoetjes aan uit de benen en dus gaan de crossen steeds beter. Stefan behaalde bij de
M45 een mooie tweede plaats.
Bij de M50 zagen we maar liefst twee GAC-lopers op het podium staan. Edwin Kok liep op het
snelle parcours een goede race en kon zich goed meten met zijn jongere clubgenoten. Edwin werd
beloond met een mooie tweede plaats. Chris van Schijndel liep zijn eerste wedstijd in het
Limbracircuit en mocht meteen plaats nemen op het ereschavot bij de M50. Voor hem was er een
derde plek. Peter Verbruggen liep ook sneller dan de afgelopen wedstrijden en was zeer tevreden
met zijn lopen en tiende plek bij de M50.
Jos de Groot loopt in de klasse M55 en doet in deze klasse altijd mee voor de podiumplekken. Zo
ook in Tegelen. Na een mooie maar zware race naar eigen zeggen van Jos was er voor hem een
verdiende derde plaats.
Ara vd Eijnden en Jelle van Oosterwijk liepen dezelfde wedstrijd maar dan bij de mannen senioren.
De twee mannen zijn aan elkaar gewaagd. In Weert was Ara de sterkste en in Helmond trok Jelle
aan het langste eind. In Tegelen was het opnieuw stuivertje wisselen en zagen we Ara eerder
finishen. Voor Ara was er een mooie zevende plek en Jelle finishte nog juist in de top tien.
Iets meer dan vier kilometer kregen de vrouwen voorgeschoteld in hun wedstijd.
Francien Lenssen zit er na haar marathon weer helemaal in en liet dit ook in wedstrijd nummer drie
weer zien. Een tevreden Francien finishte op plek nummer zes bij de V45. En ook Jeske vd Ligt
stond weer aan de start voor haar korte cross. Jeske deed goed mee in het senioren veld en kwam
als nummer acht en zeer content over de finish.
Bij de JC liep Giel v Oosterwijk naar plek nummer dertien.