Mini/C/B-pupillen trainen voor de eerste cross-wedstrijd en sluiten vervolgens een succesvolle eerste cross-wedstrijd af

Zondag 23 oktober  in de herfstvakantie hebben we met 10 pupillen in de bossen van Mariahout ervaren hoe een cross gaat en hoe ver je ongeveer moet rennen met een cross. Het parcours in Mariahout leende zich hier perfect voor. Er was een ronde van 1000 meter met bordjes om de 100 meter. Enthousiast en creatief werd er door Bram, Samuel, Femke, Sara, Kris, Jelle, Mint, Stijn, Yur en Pien meegedaan met de oefen-ronde waarbij tussendoor op verschillende toestellen de been-en armspieren getraind werden. Daarna werd er getest wie er de 1 kilometer kon uitlopen. En we kunnen zeggen dat iedereen dit in ieder zijn/haar eigen tempo behaald had!

En toen was het zondag 30oktober zover. De eerste cross-wedstrijd van het seizoen 2022-2023 werd in de nieuwe categorie gestart. Deze wedstrijd was bij De Ijzeren Man in Weert. Mini-pupil  Xavier, C-pupil Samuel en de B-pupillen Jelle, Kris en Mint hadden er zin in! De Mini/C-pupillen liepen een ronde van 800 meter en de B-pupillen liepen 1145 meter. Na verkenning van de rondes en het aanmoedigen van Stijn (die nu bij de A-pupillen mee liep) mochten Jelle, Kris en Mint klaar gaan staan bij de start. Het was wat spannend voor Kris, maar ze startte en zette dapper door en liep keurig de 2 ronden uit! De altijd speciale aanwezige dikke duim van de trainster had ze dan ook zeker verdiend! Jelle wist de twee rondes de hele tijd voorop te lopen. In de laatste ronde, net voor de finish, werd hij echter nog net ingehaald door een jongen. Hij werd tweede met maar 1 seconden verschil met nummer 1. De volgende wedstrijd mogen de anderen hun borst nat maken, want dan gaat hij de strijd voor de eerste plek weer aan! Mint was ook weer goed op dreef en liet alle B-pupillen meisjes achter zich en werd eerste!

Met een eerste plek en een tweede plek kon ook bij de Mini-pupillen Xavier niet achter blijven. Hij liep , mede door enthousiaste aanmoediging van zijn vader/trainer, mooi voorin en behaalde een derde plek! Samuel was ook erg gedreven. Hij koos zelf een plekje bij de start uit en liet in de wedstrijd maar liefst negen jongens pupillen C achter zich! Hij behaalde een achtste plek.

Al met al was deze warme eerste cross een wedstrijd waarbij de trainers weer trots waren op alle pupillen! Nu op naar de volgende wedstrijd in Helmond op zondag 6 november.