Mini/C/B-pupillen gaan voor een medaille en chocolade letter bij de Zandboscross!

Zondag 27 november hadden in totaal 9 Mini, C en B-pupillen erg veel zin in de Zandboscross in Deurne.  Heerlijk 1200 meter in de bossen rennen om vervolgens een medaille en een chocolade letter van piet in ontvangst te nemen! Die medaille en chocolade letter hadden ze ook echt verdiend. Super gemotiveerd en ruim op tijd stonden alle atleten keurig opgesteld bij de startlijn. Het vestje/jasje moest meteen uit ook al was het nog zeker 10 minuten wachten. Ze konden niet wachten om te mogen starten! Jelle, B-pupil, mocht als eerste 2 keer een ronde van bijna 600 meter lopen. Hij ging hard van start en wist zijn tempo vol te houden om vervolgens als eerste de finishlijn over te komen in een hele snelle tijd van 5.15 minuten. Ook B-pupil Mint ging er helemaal voor en liet zien dat ze voor de vierde keer eerste werd bij de cross. Ze liep de 1200 meter in 5.32 minuten. B-pupil Kris was alweer veel meer vertrouwd met in de bossen lopen en liep de 1200 meter keurig in 6.49 minuten. Goed voor een welverdiende Happy Meal met haar al haar meegenomen fans!

De C-pupillen Samuel, Bram en Sem mochten na de B-pupillen starten. Samuel had al een goed voorbeeld gehad van zijn broer. Zijn broer Thijs werd zeventiende van de 43 atleten. Samuel vloog ook de bossen door en finishte in een tijd van 6.37 minuten waarmee hij een veertiende plaats behaalde. Sem had wat pech en was gevallen, maar stond op en rende de 1200 meer toch keurig uit. Wat een doorzetter! Hij finishte met 6.49 minuten en werd negentiende. Bram finishte net voor Sem in een tijd van 6.44 minuten. Hij werd achttiende in een deelnemersveld van 25 atleten. Hij genoot daarna dan ook erg van zijn ontvangen chocolade letter waardoor hij helemaal zijn medaille vergat.

De mini-pupillen  Xavier, Femke en Han liepen als laatste de 1200 meter. Xavier had al eens een eerste en een derde plek bij de crossen veroverd en nu was het dan tijd om de tweede plek te bezetten. In een tijd van 6.09 minuten behaalde hij dan de tweede plek. Femke was heel constant en behaalde wederom een derde plaats in een tijd van 7.00 minuten. Er kon nu thuis een tweede feestje gevierd worden! Han vond het helemaal niet erg om een tijdje te moeten wachten tot hij kon starten, want hij kletste volop met iedereen die hij zag. Vervolgens vol concentratie gestart en finishte hij met rode wangen in een tijd van 6.58 minuten waarmee hij vierde werd.

De pieten en wij trainers zijn erg trots op onze sportievelingen! Nu maken we ons klaar voor de Kerstloop.