Justen de Vries tweede bij de Molenvencross

De jongens junioren D, volgens de nieuwe categorie-namen heten ze nu jongens U14, startten in Helmond op het atletiekveld van HAC voor hun ronde van bijna 2 km. Justen de Vries ging hard van start en werkte zich gaandeweg de race naar voren. De nummer 1 liep wat verder vooruit en Justen liep achter de nummer 2 aan. In de laatste 100 meter sprintte hij naar de finish waarbij hij de jongen van HAC nog net kon verslaan en Justen behaalde dus een mooie tweede plaats in  een tijd van 7.39 minuten.

Stijn van de Berg is nog maar net junior D geworden en de afstanden bij de crossen zijn voor hem heel wat langer dan de afgelopen jaren. Dat schrikt deze hardloper totaal niet af en hij leert steeds beter om zijn wedstrijd goed op te bouwen. In de slotfase had Stijn dan ook wat energie over en hij kwam over de finish in een tijd van 9.14 minuten.

Puk Geerts en Lisa Schrama liepen de cross mee bij de meisjes D, oftewel de meisjes U14. Met de conditie van deze twee dames is niets mis. Ze gingen niet voor de winst, maar wilden een fijne race voor zichzelf lopen. Het lukte Puk prima om een ontspannen cross te lopen en zij finishte na bijna 1500 meter in een tijd van 6.44 minuten. Lisa had onderweg de pech dat een boomwortel op de verkeerde plaats boven de grond uitstak, waardoor ze struikelde en viel. Maar ze herpakte zich prima en ook zij liep haar race uit. Haar tijd was 6.51 minuten.