Warme start veldloopseizoen voor lopers Gemertse Atletiek Club

Het veldloopseizoen begon afgelopen zondag 30 oktober met de IJzerenmancross in  Weert . En de thermometer gaf een temperatuur van  maar liefst 22 graden aan.  Veldlopen is lekker crossen in de regen en modder en door de bladeren die van de bomen gevallen zijn.  Dit jaar even niet dus.  Het was gewoon warm maar daardoor zeker niet minder zwaar om te lopen.

Floor Vulders-Jochems  liep in Weert haar eerste wedstrijd bij de meisjes junioren A.  Floor was de hele wedstrijd in een strijd gewikkeld om een plek op het  podium en liep een goede race deze eerste cross.  Pas in de laatste meters werd de strijd beslist en voor Floor werd het een mooie derde plek op het ereschavot.  Een mooi begin van het seizoen.

De lange cross bij de senioren werd gelopen over iets minder dan negen kilometer.  Jelle van Oosterwijk is inmiddels ook senior en kiest dit jaar voor de lange cross.  Even wennen natuurlijk de eerste keer en het werd de laatste ronde ook wat zwaar maar Jelle liep een goed wedstrijd en finishte als nummer twaalf maar net achter clubgenoot Ara van den Eijnde.   Ara overtrof zichtzelf in Weert met een zeer goede race en uitstekende elfde plek bij de senioren.

Stefan van Oosterwijk liep begin oktober nog de marathon van Eindhoven. Daardoor kunnen de eerste wedstrijden van het winterseizoen nog niet voluit gelopen worden. Toch kwam er een mooie zevende plaats bij de M40 uit voor Stefan.

Twee lopers namens de Gemertse Atletiek Club bij de M50 aan de start.  Edwin Kok loopt voor het eerst in deze categorie en kwam in de kop van het veld als nummer vijf over de streep. Peter Verbruggen was zeer tevreden met zijn lopen en  hem zagen we als nummer twintig  de meet passeren.

In de korte cross over iets meer dan vier kilometer ging Francien Lenssen en Martijn Stigter van start.

Ook voor Francien stond er begin van de maand nog een marathon op het programma en dan is vier kilometer heel wat anders.  Maar het ging prima en Francien werd de nummer zeven bij de V45.

Voor Martijn was er een negenentwintigste plek bij de mannen.