Marathon Eindhoven weer succesvol voor GAC lopers

Zondag 9 oktober werd in Eindhoven weer het  jaarlijkse marathonfestijn gehouden. Een mooi zonnetje erbij, niet te veel wind en een geweldige sfeer langs het parcours zorgden voor een mooie dag voor zowel lopers als toeschouwers.

Vier lopers van de Gemertse Atletiek Club kozen voor de marathon afstand. 

Voor Francien Lenssen was het haar veertiende marathon. Francien is een zeer ervaren loopster maar bij de marathon is het vooral ook hoe gaat het op de dag zelf, hoe is het weer, hoe voel ik me.

Maar ook zondag in Eindhoven wist Francien opnieuw een goede wedstrijd te lopen en was ze na afloop tevreden met haar tijd van 3.41.37uur. 

Ook voor Stefan van Oosterwijk is de marathon inmiddels niet nieuw meer. Marathon nummer negen voor hem in Eindhoven.  Tijdens de vorige marathon in Eindhoven liep Stefan zijn persoonlijk record dus het doel was om daar eventueel een beetje onder te duiken.  De wedstrijd ging prima en lange tijd liep Stefan ook op een tijd waarmee hij net onder zijn pr zou komen. Helaas is een marathon een marathon en de laatste kilometers moest hij stukje bij beetje wat inleveren. Maar met zijn tijd van 2.55.49uur zat hij maar luttele seconden boven de tijd van vorig jaar. Top gelopen weer!!

Harald van Engeland liep nog niet zo lang geleden de Jungfrau marathon en ging hierdoor rustig van start. Harald wist een zeer constante race neer te zetten en kwam in een keurige tijd van 3.11.46uur over de finish.

Voor Dennis Coppens was het de eerste keer dat hij zich aan de marathon afstand waagde.  Na afloop was zeer Dennis tevreden .  Hij ging iets te snel van start maar wist dit zelf te corrigeren. Helaas kreeg Dennis later in de wedstrijd last van kramp waardoor de laatste 10km zeker geen pretje waren. Maar met zijn tijd van 3.57.41uur kan ook Dennis terugkijken op  een mooie wedstrijd.

De halve marathon leverde voor Chris van Schijndel een mooi nieuw persoonlijk record op van 1.22.24uur. Ivo Starren moest zijn trainingsmaatje door opkomende maagkrampen laten lopen maar kwam zette toch nog een mooie tijd neer  met 1.25.26uur.

Vervolgens zagen we Christ Korsten de finish passeren na 1.34.17uur en voor Bram Rijkers was er eveneens een mooi persoonlijk record. Bram liep een tijd van 1.36.08uur.

Jos Beniers kon eveneens tevreden zijn met zijn resultaat van 1.45.12uur.