IJzeren man cross in Weert

Een paar kinderen zijn afgelopen zondag 30 oktober begonnen aan het Limbra cross circuit.

Bij de D-junioren verschenen Stijn v/d Berg en Justen de Vries aan de start. Justen wilde van meet af aan alles geven en liep het eerste stuk mooi op kop. Later in de wedstrijd moest hij een paar kinderen voor laten gaan en haalde hij een prima vierde plaats op de 2295 meter in 8.58 minuten. Voor Stijn was het de eerste keer dat hij als D-junior meeliep en dat hij dus ook een langere afstand moest lopen met flink wat heuveltjes in het parcours. Hij hield het goed vol en perste er op het laatste stuk nog een sprintje uit. Hij kwam in 11.15 minuten over de finish.

Bij de A-pupillen deed Stijn Jonkers mee en hij liep zijn eerste wedstrijd als A-pupil. Stijn liep een vrij constante race en eindigde in de middenmoot met een hele mooie tijd van 4.45 minuten op de 1145 meter. Imke v/d Berg en Ruby van Schijndel liepen daarna de cross bij de meisjes pupillen A. Imke wil zich keer op keer verbeteren en dat deed ze ook. Zij liep maarliefst 10 seconden sneller dan vorig jaar en eindigde in een tijd van 5.03 minuten.

Ruby heeft nog niet zoveel crossen gelopen, maar ze liep alsof ze het al veel vaker had gedaan. Ze liep heel ontspannen en kon na het eerste rondje nog een beetje versnellen. Ze eindigde haar race in 5.21 minuten, een prima tijd.

Volgende week zijn deze kids er weer bij in Helmond, bij de Molenvencross.