Clubkampioenschappen Mini/C/B-pupillen

Zaterdag 1 oktober stonden er 20 pupillen te popelen om te starten met de jaarlijkse clubkampioenschappen. Na een flinke bui voor de start van de teamestafette hadden we toch enorm geluk met het weer de rest van de dag. Na de de teamestafette stond het onderdeel hurkhoog op het programma. Daar was in de laatste training nog veel op geoefend en dat wierp zijn vruchten af. Zowel bij de Mini-pupillen als bij de C-pupillen en de B-pupillen werden er persoonlijke records gehaald. Mini-pupil Bram had zijn record op 0.55 meter hoog staan en verbeterde dat enorm door 0.70 meter hoog te springen. Bram werd in  totaal vijfde van de  Mini-pupillen. C-pupil Tess, die de hele tijd een flink doorzettingsvermogen had, sprong 0.10 meter hoger dan haar staande record en kwam uit op 0.70 meter. Tess behaalde dan deze dag ook een plek op het podium.  Ze werd tweede van de meisjes pupillen C. Waarschijnlijk had ze in plaats van een vreugdedansje een radslag op het veld gemaakt! Ook C-pupil Jelle had ondanks dat hij de ochtend al fanatiek gevoetbald had nog genoeg energie om flink hoog te springen. Hij wist een geweldige hoogte van 0.85 meter te halen. Mede door deze mooie prestatie werd hij derde bij de jongens pupillen C. Zoë, B-pupil, werd deze wedstrijd eerste bij de meisjes pupillen B. Waarschijnlijk mede door de mooie sprong bij hurkhoog. Ze sprong maar liefst 0.95 meter hoog.  Daarna volgde het onderdeel verspringen. De mobiele tribune met trotse ouders van de atleten werd verplaatst naar de andere  zandbak. Hier konden de ouders genieten van nog meer mooie verbeteringen. Zo verbeterde de Mini-pupillen Sem en Samuel zich. Sem en Samuel sprongen 2.35 meter ver. Sem behaalde bij zijn eerste clubkampioenschappen meteen een derde plaats. Samuel werd vierde. Julia werd tweede bij de meisjes pupillen B. Zij sprong een persoonlijk record door 2.90 meter ver te springen. C-pupil Luc sprong onder toeziend oog van coachende moeder Marieke een persoonlijk record van 3.05 meter. Hij werd eerste bij de jongens pupillen C. Bij het onderdeel stoten was Yur erg goed in vorm en stootte 5.10 meter ver. Een persoonlijk record erbij. Yur werd tweede deze dag bij de jongens B-pupillen. Het was ook mooi om te zien hoe de pupillen elkaar hielpen door de stootballen aan te geven en complimenten te maken naar elkaar. Bij de sprint zagen we voornamelijk verbeteringen bij de Mini-en C-pupillen. Zo vloog Mini-pupil Femke over de baan en eindigde de 40 meter sprint in een geweldige tijd van 8.18 seconden. Femke behaalde deze dag een tweede plek. Met de sprint was ze sneller dan Soof. Soof liep de 40 meter in 8.20 seconden. Mede door deze verbetering en dat ze bij drie onderdelen net wat beter was dan Femke werd zij eerste bij de meisjes Mini-pupillen. C-pupillen Kris en Sjors waren wel wat gewaagd aan elkaar, maar Sjors bleek toch net iets sneller dan Kris. Kris eindigde met een tijd van 8.17 seconden en Sjors met 8.12 seconden. Kris werd derde bij de meisjes pupillen C en Sjors vierde. Na de sprint volgde het slingeren van de fietsband met vele nieuwe records: Jenn (B-pupil) kwam uit op 9 meter, Fien (B-pupil) op 10 meter, Xavier(Mini-pupil) op 10.50 meter, Jack (Mini-pupil) 11 meter, Mint ( C-pupil) 12 meter, Floris(C-pupil) 13 meter en Stijn (B-pupil) op 16.50 meter.

Jenn werd vierde en Fien derde bij de meisjes B-pupillen. Xavier wist een tweede plek te behalen bij de jongens Mini-pupillen en hij kon de beker in ontvangst nemen voor de atleet met de meeste persoonlijke records van het seizoen 2021-2022. Hij behaalde 21 persoonlijke records. Jack werd eerste bij de jongens Mini-pupillen, Mint werd eerste bij de meisjes C-pupillen, Floris werd tweede bij de jongens C-pupillen en Stijn werd eerste bij de jongens B-pupillen.  We zijn weer super trots op al onze pupillen en hebben een geweldig en gezellig wedstrijdseizoen gehad! Nu kunnen de atleten zich gaan voorbereiden op de crossen.

Xavier die beker in ontvangst neemt voor de meeste persoonlijke records