Clubkampioenschappen A-pupillen

De A-pupillen kunnen terugkijken op een hele mooie wedstrijddag. Het was een dag vol verrassingen en vol goede prestaties. Er waren teveel persoonlijke records behaald (40!)  om allemaal op te noemen, dus de 15 A-pupillen hebben prima gepresteerd op deze onverwacht zonnige dag.

Bij de jongens zagen we Stijn van de Berg die clubkampioen werd. Hij sprong met polsstokverspringen 4,00 meter en liep een fantastische 800 meter in 3.11,29. Op de tweede plaats eindigde Siem van de Wetering. Siem wist zijn werpnummer met 3 meter te verbeteren en wierp 20 meter met de vortex en 17,5 meter bij het slingeren.

De derde plaats was voor Joes Wassenberg. Hij liep een verrassende 800 meter in 3.35,46 en verbeterde zijn beste prestatie op het sprinten. Hij liep de 60m in een elektronische tijd van 10,52 seconden. Sebas werd vierde en slingerde de discus maar liefst 6 meter verder dan dat hij eerder had gedaan, tot 12,5 meter.

Elf meisjes streden om de titel clubkampioen 2022. Na alle onderdelen behaalde Fenne Hurkens de eerste plaats. Zij behaalde 428 punten bij de meerkamp, meer dan 100 punten voor de nummer twee. Dit grote verschil werd vooral behaald met de werpnummers en het hoog- en polsstokverspringen, waarbij Fenne 1,05m hoog sprong en 4,20 meter met het polsstokverspringen.

Maud Jansen behaalde op beide werpnummers een persoonlijk record en ook bij haar ging het polsstokverspringen zo goed dat ze naar 4,05m sprong. Maud behaalde de tweede plaats met deze mooie prestaties. De derde plaats, met 2 punten verschil met de nummer 2, was voor een eerstejaars A-pupil, namelijk Imke van de Berg. Zij liep de 800 meter in 3.16,10 en gooide een prima afstand van 20,50 meter met de vortex. Dat belooft nog wat voor volgend seizoen!

Lidia Msgina Gebray is goed vooruitgegaan op de werpnummers en bij het polsstokverspringen spong ze naar 3.05 meter. Een verbetering van meer dan een halve meter. Ilse van Schijndel  had een goede dag, behalve op de 800 meter omdat ze erg last van haar zij had. Maar het slingeren ging prima en ze wierp voor het eerst over de 10 meter. Fabienne van Dalen had een prima dag en vloog met de polsstok in de verspringbak naar een afstand van 3,05 meter. En ook het hoogspringen gaat steeds beter. Fabienne sprong 85cm. Ook voor Noor Ploegmakers wilde het hoogspringen wel lukken en ze sprong 1,05m; 10 centimeter hoger dat de vorige keer. Neeltje van der Zanden vloog over de spintbaan en sprintte naar 10,6 seconden. Zo snel had zo nog nooit gelopen.

Tijdens het sprinten had Pleun van de Kemp nogal last van haar achillespees en zag ze het even niet meer zitten. Maar uiteindelijk trok de pijn een beetje weg en kon ze haar pr bij het slingeren verbeteren en sprong ze 3,80 meter bij het polsstokverspringen. Ze eindigde op een zesde plaats.

Vijfde werd Lonne Ploegmakers. Zij maakte een mooie sprong van 3,75 meter bij het polsstokverspringen en ze liep de tweede tijd van alle meisjes bij het sprinten en kwam over de finish in 10,32 seconden. Ook de 800 meter ging goed en haar tijd was 3.25,28 minuten.

Jazz Huijbers belandde net naast het podium en werd vierde. Zij presteerde bij alle onderdelen goed, maar behaalde net geen persoonlijke records. De 800 meter liep ze, net als de rest, voor de eerste keer en liep daarbij een hele mooie tijd van 3.38,77. Zij blijft nog een jaar bij de A-pupillen, dus ze heeft veel kansen om haar prestaties van alle onderdelen nog verder te verbeteren.

Tot slot was het tijd voor de uitreiking van de beker voor degene die dit zomerseizoen de meeste persoonlijke records heeft behaald. Het was een spannende ontknoping, omdat een aantal kinderen zo rond de 15, 16 of 17 pr’s hadden behaald. Uiteindelijk was het Maud Jansen die na deze dag met 19 pr’s uit de bus kwam als winnares en ontving daarom een grote beker voor al haar goede prestaties.