Thuiswedstrijd voor de A-pupillen

Vijftien GAC A-pupillen deden op zaterdag 3 september mee aan de afsluitende competitiewedstrijd op onze eigen baan in Gemert. En ondanks dat we in het laatste weekend van de vakantie zitten, waren de prestaties er niet minder om.

Verdeeld over twee teams hebben de kinderen 7 onderdelen gedaan. De estafette stond zoals altijd als eerste op het programma. Het gras was hier en daar nog wat vochtig en af en toe gleed er iemand uit bij het keerpunt, maar verder verliep de estafette prima.

Bij het verspringen passeerden verschillende atleten  de 3 meter grens of daar tegenaan, zoals Imke en Ruby met 2,95 meter.

Bij het sprinten werden erg veel snelle GAC atleten gesignaleerd. De persoonlijke records vlogen je om de oren, zoals die van Stijn, met 9,7 seconden, maar ook die van Aidenn met 10,8 en Imke met 10,3 seconden. Joes verbrak zijn pr en liep meer dan een seconde sneller dan de vorige keer: 10,4 seconde.

In de discus bij de pupillen zit een handvat, maar sommige kinderen kunnen de gele schijf al werpen als een echte discus. Thijm en Elin hebben dit een aantal keren geprobeerd en het lukt hen al steeds beter. Handvat of niet, Thijm wierp uiteindelijk 15,50 meter en Elin 13,50 meter. Vic lukte het ook om verder te gooien dan hij ooit had gedaan en kwam tot 13,5 meter.

Het hordenlopen is en blijft een lastig onderdeel en gelukkig zijn we er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Vooral Maud liep een paar prachtige races en liep een dik pr van 11,1 seconden. Ook Neeltje liep een mooie tijd namelijk 11,6 s.

Bij het vortexwerpen kan Fenne niet onbenoemd blijven. Zij wierp een persoonlijk record van 28 meter. Ook Jazz gooide een prima afstand van 18,5 meter. Pleun wist ook een pr te behalen en wierp 13 meter.

Tijdens de stadioncross moest er een parcours afgelegd worden op het crossbaantje rond het veld. Omdat het zo warm was, viel dat niet mee. Maar Vigo en Ilse liepen een goede race die overigens niet meetelde voor het eindklassement. Lidia had een beetje moeite met de cross en ook Aidenn had het zwaar omdat hij die nacht terug was gekomen van vakantie. Maar ook zij liepen de cross helemaal uit waarbij iedereen aan de finish een flesje water kreeg. Dat was geen overbodige luxe!

Helaas vielen de A-pupillen niet in de prijzen van het competitieklassement, maar toch ging iedereen voldaan naar huis met een medaille om de nek, als prijs voor het meedoen aan de competitie van 2022.