Start najaarslopen Kuilenloop Mill

Drie lopers van de Gemertse Atletiek Club namen zondag 4 september deel aan een van de eerste najaarslopen.  De Kuilenloop in Mill gaat door het prachtige natuurgebied de Kuilen. Mooi tussen de bomen door de schaduw en langs het strand in de brandende zon.

En een warme editie was die van 2022 zeker met temperaturen van boven de 25 graden.

Jelle van Oosterwijk startte bij de mannen senioren voor de 10km over twee ronden .  Langzaam aan gaat Jelle zich richten op de wat langere afstanden en de wedstrijd in Mill was een goede voorbereiding voor zijn debuut op de 10 Engelse Mijl over een paar weken.

De jonge GAC loper kwam bij de mannen senioren als nummer vier over de finish in een mooie tijd van 42.10min. Een goede prestatie met dit warme weer.

Bij de vrouwen had Francien Lenssen eveneens voor de 10km gekozen. Zoals altijd liep Francien een zeer constante race en wist ze haar wedstrijd af te sluiten met alweer een podiumplek. Met haar tijd van 50.27min. was Francien de nummer drie bij de vrouwen 50.

Jos de Groot ging voor de 5 km in Mill en liep dus eenmaal rond de plassen van de Kuilen. En met zijn tijd van 21.21min mocht ook hij plaats nemen op het ereschavot. Voor Jos was er bij de mannen 50 een mooie tweede plaats.

Over een paar weken gaat een aantal lopers naar Cranendonck waar ze dan wedstrijden zullen lopen als voorbereiding voor de hele of halve marathon in Eindhoven en het komende veldloopseizoen.